Martin Dahlin Familj

Martin Dahlin Familj

Martin Dahlin Familj |Dahlin föddes i Uddevalla, Sverige. Han är avkomma till en musikerfar från Venezuela och en svensk mamma. Hans far var musiker i Venezuela. Martin Luther King Jr var hans namne, och han föddes i Uddevalla, men han växte upp i Lund. Hans fullständiga namn är Martin Luther King Jr.

Han valdes till årets bästa svenska spelare 1993, vilket gav honom utmärkelsen Guldbollen.Malmö FF, Borussia Mönchengladbach, A.S. Roma, Hamburger SV och Blackburn Rovers var bland klubbarna han spelade för under sin karriär. Hans tid med Borussia Mönchengladbach, med vilken han vann tyska cupen 1995 tillsammans med Stefan Effenberg, var den mest framgångsrika perioden i hans karriär. Han tillbringade dessa år med klubben.

Mitt under säsongen 1997–98 gjorde Dahlin övergången från Roma till Blackburn Rovers. Han spelade totalt 21 matcher under säsongen och gjorde fyra mål.

Säsongen 1998–1999 spelade han bara fem matcher innan han drabbades av en skada i en träningsmatch som tvingade honom att missa resten av säsongen. Denna skada var en bidragande orsak till hans beslut att dra sig tillbaka från sporten efter en kort period som spelade för Hamburger SV 1999.

Efter en tid lämnade Blackburn Rovers in en stämningsansökan mot sin försäkringsleverantör eftersom leverantören hade vägrat att betala ut för skadan, med argumentet att skadan kan ha orsakats av regelbundet slitage.

År 2005 upphävde hovrätten underrättens beslut, som till en början hade gynnat klubben, och återförvisade målet till den domstol som hade meddelat det ursprungliga beslutet. Högsta domstolen avkunnade sitt beslut den 12 april 2006, vilket gav försäkringsbolaget fördel och fastställde att spelaren med största sannolikhet hade ett redan existerande tillstånd. Som ett resultat av denna handling förlorade Blackburn cirka 4 miljoner pund.

Han var bara 31 år när han spelade sin sista proffsmatch 1999. Ryggbesvär och slitageproblem fick honom att lägga sin toppkarriär på is innan den nådde sin fulla potential. Martin fortsatte sitt arbete inom affärsområdet efter att ha avslutat sin yrkeskarriär,

Martin Dahlin Familj

med början med modemärket Dahlin shirts, som han etablerade redan 1994 och fortfarande äger och driver idag. Sedan 2001 har han varit framgångsrik ägare av en fotbollsbyrå känd som Md management. Bland hans uppdragsgivare finns ett antal spelare i det svenska landslaget.

Under hela sin professionella karriär sågs Martin Dahlin ofta med fantastiska kvinnor vid sin sida, och hans flickvänner gjorde ofta framträdanden på röda mattan. En av de mer anmärkningsvärda relationerna var den som ägde rum 1998 med Hannah Graaf.

Som ett resultat av detta förhållande blev Magnus Hedman och Magdalena Graaf bekanta med varandra. När Martin Dahlin och Hannah Graaf gjorde upp planer för att de fyra skulle äta lunch på restaurang Sophies bar i Stockholm var det på deras initiativ som de två individerna sågs för allra första gången.

En äldre herre klädd i vit pikettröja kan ses gå förbi. Han talar mycket om Dahlins bil.Ett annat iögonfallande fordon som kan ses kryssa Monacos gator är en smaragdgrön Fiat Beach Car.Och många är bekanta med föraren.Martin Dahlin och hans familj har varit bosatta i Monaco de senaste elva åren.

När jag etablerade mitt managementbolag och min fru sökte en specialiserad utbildning som bara finns på ett universitet utanför Paris och i Monaco kände vi att det var ett smart beslut att flytta hit, säger Martin Dahlin, som fortsätter med att säga:

Du bör inte försöka gömma dig bakom det faktum att det är till din fördel att driva ett företag från denna plats bara för att det finns skattefördelar förknippade med att göra det, eftersom detta är allmänt känt. Planen var att vi skulle stanna här ett par år, men eftersom vi har gjort det så bra här har vi bestämt oss för att vara kvar här.

Ringsignalen i Martin Dahlins mobiltelefon hörs. Samtalet kommer från hans frus ficktelefon.

Merparten av tiden initierar spelare eller klubbar kommunikation för att diskutera fotboll. Dahlin tröttnar aldrig på att chatta. Han tycker om att ha full kontroll över sitt företag.

Det blir tyst väldigt snabbt efter karriären och man får inte den bekräftelse eller de kickar man fick då. Min mamma är väldigt klok, och när jag var ung rådde hon mig att hitta något annat som jag kunde må bra av, något där jag kunde känna mig önskad, ta ansvar och må bra på samma gång. Detta är en möjlighet för mig att utveckla min professionella ställning.

Martin Dahlin Familj

Martin Dahlin Familj