Alexandra Zazzi Längd

Alexandra Zazzi Längd

Alexandra Zazzi Längd |1998 steg Zazzi till popularitet genom att vinna dokusåpan Expedition Robinson 1998, allmänt känd som Survivor i programmets andra säsong. Hon var den första kvinnan att vinna dokusåpan och blev programmets första vinnare totalt.

Som ett resultat av sina framgångar är hon nu programledare i många matprogram i svensk tv och radio, bland annat Koket på TV4 och Meny på Sveriges Radio P1. Sedan 1998 har hon även gästat en mängd olika radio- och tv-program, förutom att hon rapporterat för programmet “Sparlost forsvunnen” på TV3.

Utöver det är Zazzi journalist som medverkar i en rad svenska tidskrifter som skriver om mat. Både i Goteborgs-Posten och tidningen Matmagasinet ingår hennes författarskap som krönikör. Hon är ägare till en restaurang.

Kändiskocken har sett betydande förändringar under de senaste två åren. Först i form av en fysisk och psykisk nystart i samband med hennes engagemang i Biggest Loser, och sedan med en utmanande skilsmässa som kom oväntat för Alexandra. Båda dessa händelser inträffade i samband med hennes deltagande i Biggest Loser.

På grund av det faktum att så många betydande förändringar inträffade på en gång, var det en oerhört händelserik och utmanande period. Därför behövde det lite tid för att reda ut föreställningarna och klara av situationens toppar och dalar.

Men jag har äntligen börjat komma in i mina rutiner, och jag är nu i en position där jag kan ta ett steg tillbaka och utvärdera de alternativ som finns för mig för att gå vidare. Jag tror att jag går in i den andra delen av min nystart just nu.

Alexandra förklarar att hindret som hon har mött på sin väg mot bättre hälsa har varit oförsiktigt. Hennes idé om överseende brukade vara att sätta sig framför tv:n i slutet av en lång dag med lite gott bröd och ost. Nu när hon har upptäckt en positiv balans i köket vill hon modifiera människors uppfattningar om vad det innebär att unna sig.

Jag jobbar på att omdefiniera vad det innebär att hänge sig åt självnjutning. När jag äter ska jag se till att den är full av saker som gör min kropp glad och må bra. Till exempel är grönsaker och smoothies en typ av mat som inte bara smakar gott utan också ger min kropp energi.

Har gått upp tio kilo efter Biggest LoserAlexandra tappade totalt 25 kg under loppet av Biggest Loser-tävlingen och slutade på andra plats totalt. Men att bo på slottet är extremt rigoröst, och består av flera timmars rigorös träning per dag utöver stränga kostkrav. Efter programmets avslutning har Alexandra, tillsammans med en hel del av de andra deltagarna, lagt på sig några extra kg.

Alexandra Zazzi Längd

Störst är en mycket orättvis tävling där vinnaren bestäms enbart av sin totala kroppsmassa. När jag gick ner så mycket i vikt på så kort tid tappade jag också mycket muskler. När jag gick tillbaka till mitt hus insåg jag att jag inte längre kunde lyfta lika mycket som jag gjorde innan jag gick. Även om jag gått upp tio kg sedan jag avslutade programmet tror jag att jag äntligen har nått min optimala vikt.

Alexandra upptäckte ett sätt att leva med sig själv, inklusive hur hon äter och tränar, som ett resultat av att delta i programmet. Dessutom följs en av de traditioner som praktiserades på slottet än idag.

Varje morgon går jag och min hund på en promenad som sträcker sig fem kilometer. Under promenaden finns det fyra backar som vi alltid springer uppför, och vid ett tillfälle under promenaden utför jag en serie utfall. Jag har gjort det, och när jag inte känner mig helt tillfreds med mina träningspass på gymmet, gör jag något annat som har visat sig vara riktigt effektivt i corona.

Alexandra Zazzi Längd

Alexandra Zazzi Längd