Petra Mede Ung

Petra Mede Ung

Petra Mede Ung |Hon valdes till Sveriges bästa kvinnliga serie samma år som hon var värd för Melodifestivalen 2009, som användes för att välja ut det svenska bidraget till Eurovision Song Contest 2009. 2009 var hon värd för Melodifestivalen 2009.

Efter Loreens seger i föregående års tävling i Baku var Petra värd för Eurovision Song Contest 2013 i Malmö, som ägde rum i maj 2013.

Hennes framträdande fick mycket beröm från TV-recensenter och journalister runt om i Europa, och hon gav till och med en akt under pausen av den stora finalen.

Hon var den första programledaren som stod ensam på scen på nästan 20 år, efter att den sista solovärden var Mary Kennedy i Dublin 1995. Det var dock bara ett evenemang för tävlingen 1995, medan det 2013 var tre avsnitt (två). semifinaler och en final).

Alla dessa shower hölls av Mede själv, med undantag för finalen, som sköttes med hjälp av Eric Saade i green room.

Tillsammans med Graham Norton presenterade Mede Eurovisions Greatest Hits EBU/BBC 60-årsjubileumskonsert som ägde rum 2015. Showen spelades in den 31 mars på Eventim Apollo i Hammersmith, London, och den sändes i 27 olika länder.

Tillsammans med Gina Dirawi var Mede medprogramledare för den första semifinalen i 2016 års svenska Melodifestivalen, som gick av stapeln på Scandinavium i Göteborg.

Vid en presskonferens den 14 december 2015 meddelade SVT att Mede och Mns Zelmerlow skulle vara värdar för Eurovision Song Contest 2016.

Det var andra gången Mede var värd för tävlingen, vilket gjorde henne till en av bara tre personer (de andra två är Katie Boyle och Jacqueline Joubert) som har gjort det mer än en gång.

Med åren har hon återhamtat sig någorlunda, men den storslagna ballerinakarriaren blef aldrig av.

Dansen var helt borta och den där ryggvarken blev också kvar. Det var absolut ett stort avbrack I mitt liv, sager hon.

Petra Mede berattar I “Renées brygga” att dansen betydde allt, att den var “existensen”. Allt annat var bara ett “onodigt ont”. Hon beskriver hur dansen gjorde att ångest och grubblerier forsvann, och att den fysiska urladdningen lugnade både kropp och sjal.

Hela min varld var dar, kompisar och allt. Det var ett fore och ett efter, sager hon I programmet och fortsatta:

Petra Mede Ung

Jag såg ingen vag ut, eftersom det inte fanns någon losning på den där forbaskade varken. Jag förstår i efterhand att jag var djupt deprimerad och att det hade varit bra att få någon slags psykologisk hjälp.

Petra Mede Ung

Petra Mede Ung