Eric Saades Föräldrar

Eric Saades Föräldrar

Eric Saades Föräldrar |Walid Saade och Marlene Jakobsson är Eric Saades föräldrar, och Eric är deras son. Hans far är född och uppvuxen i Libanon, trots att han är av palestinsk härkomst.

Mamman kommer ursprungligen från Sverige. Magnus Stenbocksskolan i Helsingborg hette gymnasieskolan som han gick under de åren av sin utbildning. Medan han gick i gymnasiet gick han på Filbornaskolan som ligger i Helsingborg också.

När han var två år gammal skilde hans föräldrar sig och när han var sex år uppträdde han på bröllopet för sin mammas nya man. När hans familj äntligen förstod att han kunde sjunga, började de låta honom uppträda på alla deras familjesammankomster, där han inte bara sjöng utan också dansade.

Saade utsågs till Brightest New Hope för 2010 vid Scandipop Awards i januari samma år.

I mars månad kom han i fråga för ett Marcel Bezencon Press Award och slutade med att han vann ett konstnärligt pris för “Manboy”. I maj 2010 släppte Saade sitt debutalbum under sitt eget namn, med titeln Masquerade.

Albumet blev guldcertifierat i Sverige och debuterade på plats #2 i landet. Från juni till september 2010 startade Saade sin allra första soloturné, som kallades “Masquerade Tour”. Han spelade totalt 24 dejter i Sverige.

Den tredje singeln från Saades debutalbum, “Break of Dawn”, släpptes i juni 2010, och den nådde sin högsta placering på de svenska listorna på #45.

Break of Dawn” skrevs tillsammans av Saade och Fredrik Kempe. Musikvideon till låten släpptes också under den månaden för första gången. I juli månad gjordes en remix med titeln “Le Family Remix” tillgänglig.

Saade belönades med nomineringar för tre Rockbjornen Awards i augusti månad 2010, inklusive bästa svenska manliga liveartist, bästa genombrottsak och årets bästa svenska låt

Dessutom släppte Saade singlarna “Masquerade” och “It’s Gonna Rain” under samma år.

Den första offentliga visningen av musikvideon till “Masquerade” ägde rum i augusti[19], och den första offentliga visningen av musikvideon till “It’s Gonna Rain” ägde rum i oktober.

Melodifestivalens andra försök och Eurovision Song Contest ägde båda rum 2011.

Saade deltog i Melodifestivalen för andra gången i februari 2011. Den här gången tog han sig hela vägen till finalen, och han tog förstaplatsen med sin låt “Popular”, som skrevs av Fredrik Kempe och producerades av Peter Bostrom. Den officiella debuten av musikvideon till låten ägde rum i april.

Eric Saade hade redan diskuterat sin barndom i programmet “Så mycket bättre” som sändes på TV4 år 2017.

I det här specifika scenariot skulle jag i första hand vilja koncentrera mig på de positiva aspekterna. Trots allt kaos är det faktum att vi är en familj det som betyder mest.

Eric Saades Föräldrar

Vi anstränger oss för att hålla dansen glad och pigg, men det är mycket turbulens i centrum, där vi är splittrade. Jag har aldrig tidigare välkomnat kamerateam i mitt hem tidigare, men den här gången gjorde jag det. Det har varit en utmaning för mig ända sedan jag kan minnas.

Jag vill tacka mina föräldrar för att de hjälpte mig att bli den jag är idag. Om jag kunde göra det möjligt för dem att träffa min mamma hemma hos mig, då skulle det vara ganska naturligt för dem att göra det.

När Eric gör ett framträdande i framgångspodden kommer en av programmets lyssnare att ställa en fråga till honom. Lyssnaren avslöjar att hon är medveten om att Eric har bytt namn och är nyfiken på omständigheterna kring beslutet.

Efter det förklarar Eric att han faktiskt inte har bytt namn utan att han när han var yngre bestämde sig för att ta sin mammas efternamn så att han en dag kan ge det till sin pappa.

Min mamma hette Jacobsson och min pappa hette Saade, och jag använde Jacobsson när jag gick i skolan; det enda skälet till det var dock för att jag kom från ett ställe som var väldigt rasistiskt och min mamma tyckte att det var lämpligare att kalla mig Jacobsson eftersom Saade var utländsk, säger han innan han fortsätter:

Å andra sidan, när jag blev äldre blev jag mer medveten om hur felaktigt det var och hur stolt jag är över både mitt namn och namnet Saade. Det är min mamma och mina syskon och min pappa. Efter det bestämde jag mig för att namnet Saade skulle skrivas i utrymmet bakom mitt. Därför har jag inte antagit några nya namn som inte är mina egna.

Eric Saades Föräldrar

Eric Saades Föräldrar