Kersti Adams-ray Familj

Kersti Adams-ray Familj

Kersti Adams-ray Familj |Adams-Ray är yngre bror till kirurgiprofessorn Jack Adams-Ray, som också heter Adams-Ray. Hon studerade filosofi i USA från 1961 till 1962, och han blev filosofikandidat vid Stockholms universitet 1971.

Adams-Ray introducerades för Sveriges Radio av sin snabbare radioproducent Barbro Svinhufvud och radiodebuterade 1958 med radioprogrammet Tonrsträffen.

Året därpå arbetade han tillsammans med Johan Sandström i programmeringsprojektet Spisarparty. 1963 arbetade hon som programledare för Drop-In, som var den första musikshowen i Sverige med popmusik som tema.

I mitten av 1960-talet var hon programledare för radioprogrammet Din soldat, där grammofonönskningar och hälsorelaterade frågor diskuterades bland flickvänner och värnpliktiga.

Dessutom har han arbetat som programledare för radioprogrammen Frukostbrickan, Tio I topp, Kvällstoppen, och Svensktoppen. 1972 ingick han i Melodifestivalens jury och 1974 arbetade han som tv-reporter på Sveriges magasin. Som gäst har hon varit med i tv-programmen Diggiloo och Sommar, och hon har även medverkat i radioprogram.

När Daniel Adams-Ray publicerade en ep med fyra kapitel 2016 var en av personerna som hjälpte honom skådespelerskan Isabel Serrander. “Isabel” är namnet på karaktären som går förbi.

Daniel Adams-Ray har dock upptäckt att togsarna inte är emot jätteväl från flickvännen när man besöker Nyhetsmorgon.

Den intervjuade säger: “Hon är inte den mest entusiastiska beundraren av brev”, utan snarare av “själva gesten”, varför hon skrev ett brev till henne.

Det hade dock ingen effekt på stämningen mellan de två halvlekarna. Daniel Adams-Ray har konstaterat att det enda som var lite stött var individens eget egot. Det är bra att lyssna!

Kersti Adams-ray Familj

Tonrsträff, Spisarparty och Tio in topp är bara några av de radioprogram som Kersti gärna hade lyssnat på. Hon fungerade också som programledare för det nummer ett kultförklarade 60-talsprogrammet Din Soldat, där värnpliktiga från hela världen kunde njuta av musik och skicka helande budskap till sina flickvänner, snarare än bara i form av inlindade kärleksförklaringar.

Nu hänger hon med Anders Tengner i Jukeboxen, där hon berättar om tiden som gått – och varför hon inte tycker att det var bättre då.

Vi kommer också att få höra om speciella möten med artister som Beatles och Stevie Wonder, samt om Stevie Wonders nyfunna intresse för livet.

Kersti Adams-ray Familj

Kersti Adams-ray Familj