Tom sjöstedt familj

Tom sjöstedt familj

Tom sjöstedt familj |Sjöstedt tog ett flyg från Stockholm till Gusum när han var fem år. I Tyskland började han sin professionella golfkarriär med sin svåger.

Därefter har han arbetat på flera platser som Hotell Borgholm med Karin Fransson, Högbo Brukshotell med Gert Klötzke, Fgelbrohuset och Pontus Frithiof.

Sedan början av år 2008 har han arbetat som frilan i en mängd olika miljöer, inklusive restauranger, matlagningskurser och andra konsultföretag.

Som medlem i Stjärnkockarnas jury 2010 arbetade han tillsammans med Melker Andersson, Lisa Förare Winbladh och Edward Blom i tv-programmet. Hans arbetsuppgifter innefattade programledning för Fgel-, Fisk- och Marängsviss barn-matlagning-programmen 2012–2013.

Hans restaurang, Lilla Ego, ligger på Västmannagatan 69 i Stockholm. Han har arbetat där med Daniel Räms sedan början av året 2013. 2017 och 2018 gästade han Nobelprisceremonierna i Stockholm.

Sjöstedt har utsett Leif Mannerström att vara jurymedlem i Sveriges mästerkock med start 2021.

Tom Sjöstedt blev årets kock 2008, och det var bara två år senare som han deltogs i Svenska Kocklandslaget på VM Segern i Luxemburg.

En egenskap som Tom kanske är mest känd för är hans förmåga att bära både förrätt och varmrätt till Nobelbanketten. Han var den första som införde vegetariska rätter på en menyn, vilket verkade vara en riktigt obekväm händelse.

Tom har även gett ut några kokböcker och är sedan 2013 delägare i den ärevördiga restaurangen Lilla Ego i Stockholm, där han arbetar tillsammans med Daniel Räms och hans team.

Namnet Tyra Sjöstedt kan vara förvirrande för många och just därför är kocken släkt med hjälp av kändisarna Tyra Sjöstedt och Sofie Sarenbrant.

Tom sjöstedt familj

Tom har de senaste åren skänkt gåvor tillsammans med sin fästmö Maria Lindqvist, 45. Men de har ännu inte diskuterat sina framtidsplaner med varandra förrän Tom och Maria har diskuterat sina.

Maria hänger på Toms sida av sängen och stöttar, antingen på golvet eller utanför golvet. Likaså när Toms syster Sofie Sarenbrant hade boksläpp för sin roman Skamvrn r 2019 var både Tom och Maria på plats. Paret har även två barn, Asta och Sigge, som bor tillsammans.

“Masterkocken har varit en fantastisk upplevelse, och något helt annat än de vardagliga uppgifterna att böja sig på krogen och slinga mat som jag är van vid”, har Tom sagt i en intervju med pressen och fortsatt:

Jag är mycket rörd över bidragen från årets deltagare, som har visat ett enormt engagemang och förmåga. De som deltog var små svampar som antecknade exakt alla tips och tekniker och sedan levererade dem.

Tom sjöstedt familj

Tom sjöstedt familj