Anna Lindberg Familj

Anna Lindberg Familj

Anna Lindberg Familj |Lindberg gjorde sin seniorlagsdebut vid EM i Wien 1995 och vann mästerskapet det året.

Inför EM i Budapest 2006 hade Lindberg två EM-brons på tremeterssvikten som var bäst i världen, då hon tog guld på både enmeters- och tremetershopp.

Det var första gången en svensk simhoppsgulden dök upp i ett internationellt mästerskap på 32 år.

Tidigare i år förbättrade Lindberg sin prestation genom att för andra gången kasta EM-guld på en meters avstånd, denna gång i Eindhoven.

På grund av Lindbergs placering i VM i Melbourne 2007 är det troligt att han kvalificerade sig till de olympiska spelen i Peking 2008. På denna plats skapade hon sitt raka OS.

Hon lyckades ta sig in i finalen med en niondeplats i kvalet, vilket innebär att han kommer i tredje finalen på fyra OS, i så fall kommer han att sluta på en sjätte plats.

Anna Lindbergs aktiva yrkeskarriär som simhoppare avslutades 2012. Därefter började hon arbeta med ett fysikprojekt för Svenska Simulatorförbundet. Han arbetar bland annat även som föreläsare.

“På vissa sätt är jag mycket lik min mamma på många sätt. Extremt välfokuserad, välstrukturerad och välorganiserad. När vi gick in i bubbelrummet såg det ut för många att glädjen hade försvann, och att var precis där vi ville vara fokuserade.

Vi visste vart vi skulle och vad vi skulle göra, men vi visste inte hur vi skulle komma dit”, skriver Anna om sin relation med sin mamma på sin egen blogg

Beslutet att lämna jobbet som simhoppare när Ulrika Knape Lindberg var 21 år togs för att hon skulle koncentrera sig på sina mål att istället bli löpare och idrottslärare.

Ulrika har suttit i Simhopp Landslagets styrelse i flera år, men efter fjolrets operativsystem i Tokyo kände hon sig tvungen att hoppa av. Vem var personen som var sattare? Dottern Anna Lindberg gjorde det klart.

Anna Lindberg har haft en återkommande roll i tv-serien “Ver Atlanten”, som sänds på kanal 5.

Tillsammans med Agneta Sjödin, Thomas Wassberg, Peter Magnusson, Viktor Frisk och Markus Aujalay seglade han de 2700 milen mellan Gran Canaria och St Martin i Karibien med resten av laget.

Den före detta NHL-spelaren Calle Steen har två barn med sin fru Simhoppsstjärnan som gifte sig med honom för några år sedan.

Anna Lindberg Familj

Något som Mathias Tjärnqvist uttryckte oro över när han berättade om sin kärlek.

Jag har sagt det förut och jag säger det igen: det är svårt att hitta någon som har barn, vilket jag har hoppats på. Efter att jag kom hem till Anna började det gå extremt bra från början.

Det var helt enkelt en tur att jag kunde få bonusbarn. Jag och Anna har en fantastisk tid tillsammans; vi har en avslappnad och skrattar atmosfär. Dessutom har vi nöjet att ha veckornas barn hos Anna.

Anna Lindberg Familj

Anna Lindberg Familj