Ewa Roos Familj

Ewa Roos Familj

Ewa Roos Familj |Ewa Roos var bara 13 år när hon upptäckte en gömd talang som spred sig över Landet och uppmärksammades av kapellmesteren Bosse Lidén.

Hun fick jobb som vokalist i Bosse Lidéns orkester, men hon var så ung att hon var tvungen att få tillstånd av barnevernsnemnda för att få synge på kvällen.

Som 13-åring släppte han sitt första album, en EP med bland andra Polly. 1963 visade hon betydande talang inom journalistiken, och hon valdes ut att representera Sverige vid Eurovisionslagerfestivalen för barn i Riccione, Italien. Ewa sjöng sången “I valet och kvalet”, som hade skrivits till henne av Owe Thörnqvist.

Roos hade redan spelat in flera grammofonplattor när hon kom till en fjerdeplass på Svensktoppen 1968 och sjöng låten Tre sm ord och jag förlter.

Hans definitiva gjennombrudd kom samma år med den glädjefyllda slageren Vilken härlig dag, som landade på Svensktoppen på 13 timmar och tre minuter, efter tre timmars försening på första steget. Albumet innehöll hitsinglar som Amors pilar, Ole Okay, Ding dng jag hör bröllopsklockor och Sjung bort bekymren med flera.

Ewa Roos upplevde en tumultartad period i slutet av 1960-talet, som bland annat omfattade långa folkparksturnéer, kroshower, plateinnspillinger och radio- och tv-framträdanden.

Roos var också den första kvinnliga programledaren i världen när hon 1969 tog över som programledare för det klassiska radioprogrammet Det ska vi fira.

Lotta Berglind, eller Charlotta Berglind, är den äldsta av de tre syskonerna. Hon föddes den 30 oktober 1972 och är för närvarande 48 år gammal.

Hon bor i kersberga med sin sambo, Andreas Berglind, en stenkast från sin mamma, Ewa, som har flyttat till Ljusterö.

Lotta har hängt med sin mamma en kylig morgon i några dagar och hon har även satt ihop ett fotoalbum.

Lotta vann priset Ewas plus ett 2005 för filmen Skönheten och odjuret, vilket var första gången hon vann priset.

Jag hoppas mot förhoppningen att jag ska kunna bo tillsammans med min man länge. Trots att världens ekonomi är i rörelse just nu är jag hoppfull om Tillvarons framtid. Jag visste att jag var tvungen att göra det.

Jag är faktiskt en kvinna när jag är i den här positionen. Efter nästa sommar tänker jag ta lugnt. På kort sikt kommer jag att jobba med Eva Rydberg på Fredriksdalsteatern, men på lång sikt tänker jag ta det lugnt. Aldrig är en man som har mycket erfarenhet.

Ewa Roos Familj

Jag är inte orolig för några rullar, men det är inget fel med det. Jag är orolig för hur vi ska kunna hålla oss kalla, både jag och min man, och att vi får vänta och se om våra barn bestämmer sig för att göra det nu.

Det är otroligt att se deras före och efter bilder. De är bråkstakar i skolan, och två av dem har fått det bättre av både elever och lärare.

Ewa Roos Familj

Ewa Roos Familj