Alexander ekman föräldrar

Alexander ekman föräldrar

Alexander ekman föräldrar |Ekman är utexaminerad från Kungliga Svenska Balettskolan i Stockholm och har en mångsidig bakgrund. Vid 15 års ålder började han dansa på Europa Danse i Frankrike, där han träffade många internationella koreografer. Han började sin professionella danskarriär när han var 16 år, då han gick med i Kungliga Svenska Baletten.

Därefter flyttade han till Nederländerna, där han gick med i Dutch Dance Theatre 2 i Den Haag, och sedan till Stockholm, där han gick med i Cullbergbaletten.

När han var 21 bestämde han sig för att göra en karriär på heltid som koreograf efter fem år som professionell dansare. Han började sin frilanskarriär kort efter.

2015 var han programledare för det svenska radioprogrammet Sommar.

För sin koreografi av originalverket Cacti, som hade premiär 2013, nominerades han till ett Olivier Award. Tyll, A Swan Lake och Episod 31 är några av hans andra anmärkningsvärda kompositioner.

Från 1994 till 2001 fick Ekman sin utbildning vid Kungliga Svenska Balettskolan. 2001–2002 var han medlem i Kungliga Operans balettkompani och 2002–2005 var han medlem i Nederlands Dans Theater II.

Från 2005 till 2006 var han medlem i Cullbergbaletten där han gjorde sin koreografiska debut och utvecklade sin teknik.

Han skrev “Flockwork” för Dutch Dance Theatre 2006, när han bara var 22 år gammal.

Cirka 50 stycken för danskompanier över hela världen har skapats av honom

Ett samarbete med svenske koreografen Mats Ek på Stadsteatern i Stockholm skedde 2008 och Ekman var regissör. Videoinnehållet till pjäsen Hllplats skapades av honom.

Broadway är ett av de konstverk som jag har skapat. Men nu är jag mer fokuserad på att få ihop en abstrakt hilde. Inte klargör en hel del.

Som han uttrycker det, “skapa en värld där man går in och sedan inte har någon aning om vem eller vad man är”, eller “skapa en värld där man inte har någon aning om vem eller vad man är.”

Under en lång tid är det möjligt att beviset för storhet också kommer att indikera enkelhet och begränsning. Som man såg i “Shift” på Kungliga Operan anlände en rollfigur med karaktärer mitt i sommarens förhoppningar om en hotande pandemonium och ankomsten av nya och annorlunda nedstängningar mitt i sommarens dysterhet.

Alexander ekman föräldrar

Totalt uppträdde 37 dansare inför en storpublik på 50 personer i den stora salongen. Ekman skapade också en del av koreografin för Cullbergs 40-årsjubileum 2007 samt de dansinstallationer som fungerade som Cullbergs födelsedagspresent för Moderna Museets 50-årsjubileum 2008.

För Mats Eks flytt till Roland Schimmelpfennings Hllplats i Stockholms Citysteater skapade Alexander Ekman uppmärksammade videoprojektioner, som installerades 2009. I mars 2010 vann Alexander Ekmans första dansfilm, 40 M UNDER, världspremiären på Stockholms filmfestival.

Under innevarande år arbetar han med en ny produktion för GöteborgsOperans Balett, La La Land, samt en nyproduktion för Cedar Lake Dance Company i New York City.

Hans stycke Cacti, som han skapade för säsongen NDT II 2010, transporterades till Operan i Oslo som en del av Drottning Beatrixs delegation från Nederländerna under ett statsbesök. Alexander Ekman arbetar som väderprognos för NDT II från 2011 till 2013.

Alexander ekman föräldrar

Alexander ekman föräldrar