Erik videgård sjuk

Erik videgård sjuk

Erik videgård sjuk | Erik Videgrd, stjärnkrögare och kokboksförfattaren, född 1960 och har kört en lång rad välkända krogar, bland annat Halv trappa plus grd, Videgrd, East, Diana, Akvarium och Fjäderholmarnas krog.

Videgrd, som under millennieskiftet tog över tv-programmet “Mitt I maten” (som var en uppföljning av “Aspegren mitt I maten”), är kanske mest känd för att ha introducerat det asiatiska fusionsköket i den svenska gommen.

Författaren till en Aftonbladet debattartikel som publiceras idag beskriver Erik självs kamp mot allomfattande strupcancer (klass 3 på 4-gradiga skalan). Ett stort antal behandlingar har genomförts, bland annat cellgåvor, strilning, antibiotika, hemorragisk feber, sondmatning och, som han själv beskriver det, “outhärdlig smärta”.

När Försäkringskassans beskedet kom blev Erik Videgrd helt förbluffad. Vid eventuell tvist har Krögaren inte rätt till penninglön.

“De trodde att jag inte hade kunnat slutföra mitt senaste uppdrag på mer än tre månader. Men i nuläget finns det ingen lämplig lösning för sjukpenning. Det visade sig dock inte vara fallet. “Jag skulle blivit så slängd av läkarens besked att jag hade sagt att jag skulle ha en dålig dag”, erkänner han för tidningens reporter.

På grund av detta samarbete har det varit många känslomässiga timmar och många tårar fällts under hela processen. Erik avslöjar att han lider av cancer i halsen i detta avsnitts första avsnitt.

Han fick diagnosen flera år senare och den efterföljande behandlingen var intensiv.

Det förekom både strypning och cellgifting. Försökte rädda tungan användes för att strlningen pågick så länge som möjligt mot käken.

Efter behandlingen var tumören inte längre närvarande. Problemen däremot återkommer. Erik Videgrd insåg efter några minuter att han bara skulle kunna lyfta hakan några millimeter. Lakarna informerar honom om att hans käkben har varit höll på väg till doo. I syfte att få fart på utvecklingen sitter han i en tryckkammare i flera timmar. Det var dock bara ett litet bakslag.

Erik videgård sjuk

Faktum är att tandläkaren ansåg att det var nödvändigt för honom att plocka upp bitarna. Efter omfattande tester, inklusive undersökningar av både patienten och den behandlande läkaren, samt en biopsi av en andra läkare, konstaterades att cancern hade sitt ursprung i den högra tonsillen. Det finns en cancertumör som sprider sig okontrollerat och som har resulterat i att en tumör på låret identifierats som ett adenokarcinom.

När jag först fick besked var jag inte särskilt hänförd, men jag var mer fokuserad och proportionerlig än jag hade varit tidigare.

Det är vad jag ska göra! Det var ett riktigt givande yrke för min fru och mig, såväl som för våra barn. Det faktum att jag inte vet vad som händer med mig om jag bestämmer mig för att lämna är en källa till oro…

Diagnosen var extremt allvarlig, en godbit i fyrgradig skala, och de resulterande komplikationerna var allvarliga, inklusive cellgåvor och strypning. När det kommer till att jobba är Eriks masklökar ett behov och det gav den nödvändiga motivationen för läkarna när de var på jobbet.

Erik videgård sjuk

Erik videgård sjuk