Erik Videgård Sjukdom

Erik Videgard Sjukdom photo 3 sjukdom

Stjärnkockens tappra kamp mot sjukdom och hans efterföljande resa till Hollywood Han är en kändis som har varit värd för Vladimir Putin såväl som Bill Clinton. När han inte kunde äta lämnade någon mat åt honom i Hollywood.

Också i kampen mot cancer hjälpte kocken Erik Videgrd till att han återvände till livet. Hem & Hyra hade en hans privata hyreskök för sig själva. “fan cancer” är utsmyckad på Erik Videgrds silverskret armband.

I flera år efter det dog han i cancer i svalget med så svåra biverkningar att han fick genomgå sonografi inom ett år. Som ett resultat fanns det en möjlighet att lukterna kan dröja kvar, vilket skulle vara en katastrof för ett litet djur.

Armbandet på hans axel tjänar som en påminnelse om hur långt han har kommit. När jag kände mig särskilt sentimental satte jag mig ner i en stol och sjöng med i en sång i ett tyst rum, blundade och räknade dagarna till helgen. Jag frös vid ett vägskäl längs vägen. Jag kunde inte se några andra droppande kar utan att må illa.

Erik Videgard Sjukdom photo 2

På stermalm i centrala Stockholm tar sig Erik Videgrd till sexrummen. En hyresrätt där han satt i femtio år. Huset är en rest från slutet av 1800-talet. Målat glasfönster, en vägg-till-vägg-matta och en fyra fot hög tacho.

På väggen finns bilder på mat från kokböcker, samt en stilletto som fortfarande äter. Signerade skivor från flera svenska band finns i vinylsamlingen. Olle Ljungströms Reeperbahn, Europe och Boppers var några av de band han arbetat med under många år som ljudtekniker och turnéchef.

När Erik Videgrd fick sina första barn gav han upp musikkarriären och började arbeta i Stockholms kriminella undre värld. Coq Blanc, East, Fjäderholmarnas krog och Halv trappa, samt grd som förde det sydvästkinesiska köket i Sichuan till Sverige, är bara några av hans många prestationer.

2006 lämnade han Ryssland för att köra en restaurang utanför St. Petersburg med Vladimir Putin och Dmitrij Medvedev som gäster.Erik Videgrd säger att Putin hade en kypare i sin helstekt entrecôte.Bill Clinton och Tony Blair tänkte på när han arbetade på Hotel Lydmar i Stockholm en kort tid senare.

Erik Videgard Sjukdom photo 1

Det var med Clinton och Blair som jag diskuterade Putin och Medvedev med honom. Jag tänkte – wow – slutar det här? Erik Videgrd berättar hur Clinton städar upp allt först och sedan slänger det, som amerikaner ofta gör.

Han gick inte in i skogen utan att ta tag i en närliggande glasflaska med båda händerna. Tony Blair började äta på samma sätt för att etablera kontakt.När han återvände till Stockholm efter tre års resa till Ryssland började han äta mat från Sichuanköket igen.

Startade en halvhemlig middagsklubb i sitt vardagsrum där han tidigare varit värd för gäster, vänner och familjemedlemmar.En grupp av oss marscherar i riktning mot männen som alltid vinner. Det var en underbar diskussion.

När han såg samma kväll sa han att han hade satt upp en tydlig skylt längre bak på låret. En i gruppen var en specialistjurist.När vi anlände till värdshuset vid middagstid frågade jag gästgivaren om det fanns någon möjlighet att en sjukdom skulle inträda.Men det verkade vara mycket farligare än så. En elakartad tumör i Erik Videgrds högra tonsill upptäcktes efter flera undersökningar. Cancer ansågs vara en godbit på en fyrgradig svårighetsskala.

Erik Videgard Sjukdom photo 0
Rating