leif pagrotsky fru

leif pagrotsky fru |Pagrotsky tillbringade sin barndom i grannskapet Bjorkekarr, som ligger i östra Göteborg. Efter avslutad gymnasieutbildning inom samhällsvetenskap på Munkebacksgymnasiet i Göteborg arbetade han som hamnarbetare ett tag innan han gick vidare till sin utbildning.

Pagrotsky tog sin civilekonomexamen vid Göteborgs universitet 1975, samma år som han började arbeta på Riksbanken. Han började sitt arbete inom den offentliga sektorn på 1970-talet och fortsatte det in på 1980-talet i finansdepartementet. I början av 1980-talet hade han ett jobb på OECD:s högkvarter i Paris under en period av flera år.

Leif Pagrotsky tog över för Klas Eklund som politisk chef för planering vid Finansdepartementet år 1990. Pagrotsky var Eklunds efterträdare. Efter valförlusten för socialdemokraterna 1991 flyttade han till en tjänst på den socialdemokratiska riksdagsgruppens kansli och arbetade där fram till sin pensionering 2002. Pagrotsky fick posten som statssekreterare i finansdepartementet efter socialdemokratin. Demokraterna vann tillbaka kontrollen över regeringen år 1994.

leif pagrotsky fru
leif pagrotsky fru

Pagrotsky var minister i statsrådskommittén mellan åren 1996 och 1997, under vilken tid han bland annat ansvarade för frågor som rör vapenexport. Han var även handelsminister på industri- och handelsdepartementet mellan åren 1997 och 1998, och som utrikesminister mellan åren 1998 och 2002.

leif pagrotsky fru
Iskra Crisci Saavedra

Mellan åren 2002 och 2004 var han näringsminister. Mellan 2004 och 2006 var han utbildnings- och kulturminister. Dessutom var han ansvarig minister för forskningspropositionen “Forskning för ett bättre liv”

Han tjänstgjorde som ordinarie riksdagsledamot från 2002 till 2012, efter att ha blivit vald att representera Göteborgs kommundistrikt. Han var den socialdemokratiska gruppledaren och talaren i kulturnämnden under 2009–2010 års lagstiftande session.

Pagrotsky var en hög representant för “nej”-sidan innan omröstningen om införandet av euron den 14 september 2003. Detta ställde honom i strid med majoriteten av den socialdemokratiska partiledningen i allmänhet.

Pagrotsky erkändes av Russian House Society för att ha “intresse för rysk kultur i allmänhet och rysk film i synnerhet” 2010, när sällskapet tilldelade honom titeln Årets hedersryss.

Pagrotsky vann valet att tjänstgöra som ersättare i socialdemokraternas verkställande utskott år 2011. (VU). Den 3 oktober 2012 lämnade han sin avgång från den plats han innehade som parlamentsledamot. 2013 sa han också upp sin tjänst på VU och följaktligen den politiska arenan.

Soffan är mycket snyggare än den ser ut att vara. Däremot kan du inte ha fåtöljerna. Det verkar vara väldigt roligt att ha ett mobilt bord, men är det praktiskt?

Alla kan nu uppnå den ministerstämning de vill ha på sitt kontor tack vare de senaste framstegen.

Inredningen som Leif Pagrotsky använde på sitt kontor när han var handelsminister är just nu aktuell och kan köpas.

Möblerna har var och en sin egen distinkta identitet. Enligt Leif Pagrotsky är det flera som han funderar på att köpa själv, men han planerar att hålla det som en överraskning för sin fru.

Designad och hemma i Sverige. Efter slutförandet av projektet där Svensk form ansvarade för möbleringen av handelsministerns kansli kommer nu en betydande del av möblerna att läggas ut på auktion.Ett stipendium kommer att finansieras med de pengar som samlades in.