Sanna Nielsen Familj

Sanna Nielsen Familj photo 3 familj

Sanna Nielsen Familj |Nielsen började sin karriär som musiker med att delta i talangevenemang, varav det första ägde rum 1992 i Olofström när han var bara sju år gammal. År 1994 tävlade hon och vann en talangshow i Kallinge med låten “Can You Feel the Love Tonight.

Nielsen var bara 11 år när hon dök upp som gästartist i ett avsnitt av Café Norrköping den 15 november 1995. Då uppträdde hon med dansbandet Mats Elmes orkester, och det gjorde hon under åren 1995 och 1996. Så kom hon i kontakt med tv-producenten Ragnar Dahlberg.

Med låten “Till en fegel”, som skrevs av Bert Mnson, sköt hon upp till andra plats på Svensktoppen-listan den 11 maj 1996. Efter veckan därpå klättrade låten till #1 plats på Svensktoppen, gör Sanna Nielsen till den yngsta svenska artisten som någonsin uppnått denna bedrift.

Hon beskrev hur hon, medan hon växte upp i Bromolla, blev retad av sina klasskamrater för att hon tyckte om att sjunga, och hon berättade den här historien i tv-programmet Skavlan. Det var en vanlig fras i hennes hushåll: “Tror inte att du är någonting.”

Nielsens första studioalbum, med titeln Silvertoner, gavs ut för offentlig konsumtion i september 1996. [6] En beundrare av Nielsens musik såg paralleller mellan henne och en yngre version av Carola Haggvist eller Sissel Kyrkjeb.

Under åren som följde gav Nielsen ut både ett julalbum med titeln My Wish Christmas (1997) och en singel med titeln Time to Say Goodbye Hon tog på sig rollen som Alice i den omdubbade versionen av Disneys Alice i Underlandet år 1998.

Sanna Nielsen Familj photo 2

Sanna Nielsen Familj
Sanna Nielsen Familj

Hon gick på Heleneholmsgymnasiet i Malmö för sin gymnasieutbildning, där hon deltog i ett estetikprogram som lade stor vikt vid på musik.

Sanna Nielsen Familj
Christer Nielsen , Gudmund Ingwall , Ing-Mari Nielsen , Joakim Ramsell

Se det separata avsnittet “Mellodifestivalen” för ytterligare information om Nielsens deltagande i tävlingen fyra gånger med låtar framförda på svenska från och med år 2001.

Nielsen deltog i en stor julturné för första gången i december 2001 och uppträdde tillsammans med Christer Sjögren, Sten Nilsson och Charlotte Perrelli. Det här var Nielsens debutframträdande på en sådan turné (då Nilsson).

Hon åkte på turné med Roger Pontare runt mitten av 2002, och i december samma år deltog hon i en rad julshower tillsammans med Kalle Moraeus och Tito Beltran.Nielsen tillbringade både jularna 2003 och 2004 med att uppträda på julkonserter tillsammans med Kalle Moraeus och Tito Beltran.

Sanna Nielsen Familj photo 1

Nara mej, nara dej, hennes andra vanliga album, släpptes i februari 2006. Text och musik till albumet skrevs av Fredrik Kempe och Marcos Ubeda.

Under månaderna juli och augusti 2007 uppträdde hon som en del av “Three S”-turnén tillsammans med Shirley Clamp och Sonja Aldén. [14], ett partnerskap som skulle fortsätta under de följande åren, särskilt kring semesterperioden.

Vid det här laget anser Sanna Nielsen att Norrby trädgårdskafé i Tyreso är hennes hem. Det är vanligt att hon konsumerar antingen lunch eller kaffe i denna anläggning medan hon är i krokarna.

Under de varmare månaderna, när det är fler blommor och växter i blom, är landskapet hisnande. Det är varmt och inbjudande, och de serverar läckra pannkakor.

Ända sedan hon var liten har hon alltid haft en grej för pannkakor. Varje gång hon åkte och hälsade på sin mormor i Norraryd, som låg i Blekinge, stod den rätten alltid på bordet.

Nu när jag har en partner som tycker om att förbereda frukost åt mig, kan jag betrakta mig som riktigt lyckligt lottad. Han påminde mig om det i morse och frågade: “Du, mors dag är snart här, vill du ha en pannkaksfrukost då?” Ja, och stort tack.

Sanna Nielsen Familj photo 0
Rating