Kikki Danielsson Längd

Kikki Danielsson Längd |Kikki Danielsson adopterades av en familj på en gård i Småland när hon var kanske fyra-fem år gammal. Hon är född i Visseltofta, som ligger utanför Osby. Hon var det ensamma barnet i familjen efter att hennes yngre syster adopterades av en annan familj medan de bodde där.

Hon växte upp i lmhult av husägarna Ture Danielsson och Abela Danielsson under sin barndom. Kikki Danielsson gav sitt första liveframträdande 1957, när hon bara var fem år gammal. Hon framförde julsången “Nar Jesusbarnet la en gn” under det lokala söndagsskolans luciafirande i sin hemkyrka i Småland. Detta var Kikkis första offentliga framträdande. När hon var yngre var hon medlem i kören i kvarterskyrkan.

Hon har tävlat i Svenska Melodifestivalen totalt 10 gånger, och hon har bara tävlat i Norsk Melodi Grand Prix en gång. Både 1982 (som medlem i country- och popgruppen Chips) och 1985 (solo) tävlade hon i Eurovision Song Contest med bidraget “Day after Day”, som slutade på nionde plats, och 1985 (solo) hon tävlade med bidraget “Bra vibrations”, som slutade på tredje plats.

1967 tävlade hon i en talangtävling och spelade sedan dragspelsvals på Radio-TV i Sverige efteråt.

Kikki gjorde sin professionella sångdebut 1969 med dansorkestern Nickies när hon var bara 17 år gammal.

1973 gick hon med i Wizex, en annan dansorkester, och två år senare, 1974, släppte bandet sitt första album, med Kratta & le. Hon deltog i svenska Melodifestivalen 1978 tillsammans med Wizex och Lasse Holm, och låten de sjöng fick titeln “Miss Decibel”. De slutade på andra plats med denna prestation. Singelversioner av flera av Wizex skivor som hon medverkade i vokalt gavs ut under hennes eget namn mellan åren 1979 och 1982.

Kikki Danielsson Längd
Kikki Danielsson Längd

Dessa inspelningar släpptes som singlar. Hon lämnade Wizexin 1982, men som medlem i country- och popgruppen Chips gick hon in i Melodifestivalen 1980 med den fjärdeplacerade låten Mycke’ mycke’ mer, 1981 med den andraplacerade Good Morningduckin 1982 med den segrande Dag pofer dag; hon slutade även åtta i Eurovision Song Contest förra året, innan Chips upplöstes 1983. 1982 vann hon Melodifestivalen med låten

Kikki Danielsson Längd
1.57 M

Kikki Danielsson har släppt solokreationer sedan 1979; titeln på hans debutsoloalbum, med titeln Rock’n Yodeland, gavs ut samma år som albumet. Hon har släppt elva album under eget namn, förutom två album med bandet Chips.

Kikki tog dock fram en strategi med hjälp av Anna Skipper, en erfaren nutritionist. Det beslutades att bli av med godiset, börja äta på ett mer konsekvent schema och utarbeta en träningsplan. Vikten gick ner från 84,6 kilo till 76,4 kilo, och midjemåttet gick från 118 centimeter till 100 centimeter. Det verkar vara väldigt roligt. Kikki Danielsson, som pratade med Expressen, kunde inte hålla tillbaka glädjen då hon beskrev hur roligt det var.

Sångaren har tappat flera kilon under tiden sedan dess. Totalt har hon tappat elva kilo från kroppen. Det finns nu muskler där det en gång fanns fett. – Jag ser mig i spegeln, och det lyser mot mig nu. Jag har till och med ägnat mig åt flirt när jag har stått på scen (skratt). I köket är jag inte rädd för att prova nya kombinationer av smaksättningar och mat. Matlagning är något som verkligen har väckt mitt intresse den senaste tiden.

Människorna som kör onykter, människorna som lider av akut reumatism, människorna som tillbringar sina dagar ensamma och människorna som försöker gå ner i vikt men inte lyckas. Nu när Kikki Danielsson har hittat lösningen på sitt viktproblem har hon också sett förbättringar i sitt kroniska tillstånd.

Hon har gått ner minst elva kilo på ett drygt halvår. Innan TV3:s “Du är vad du äter”-program kom in i bilden förklarade den välkända sångerskan sin knipa så här: – Självförtroendet är i stort sett i botten. Jag är i slutändan för att jag har så lite energi, jag är extremt stressad och jag har inte sovit på flera dagar.