Robin Bengtsson Längd

Robin Bengtsson Längd |Musikern Robin Bengtsson, som nu är 29 år och född och uppvuxen i Svenljunga, tog Sverige med storm för allra första gången år 2008 när han tävlade i Idol. Efter det har vi sett honom uppträda två gånger i Melodifestivalen,

vilket båda resulterade i en seger för honom. Tävlingen gick som en klocka båda gångerna. Ingen dålig uppvisning för Robin Bengtsson i Eurovision Song Contest, där han slutade på femte plats. Det är nu dags för Robin att uppträda för tredje gången i Melodifestivalen.

Men vem är Robin Bengtsson när han inte står på scen och när han inte har sin mikrofon? En del av följande information om Robin Bengtsson är något som du med största sannolikhet inte var medveten om, till exempel hans längd.

Robin Bengtsson Längd
Robin Bengtsson Längd

Bengtsson slutade på tredje plats i talangtävlingen Idol 2008.Under sitt nya artistnamn, B Robin, debuterade han sin första musikalsingel i september 2013, som fick titeln “I don’t like to wait”. J-son dök upp som gästartist på låten som släpptes i januari 2014 och fick titeln “Fired”.

Robin Bengtsson Längd
191 centimeters

Dessutom har han gett ut den utökade pjäsen (EP) med titeln “Under My Skin”efter en försening på flera månader. Denna EP innehåller bland annat låtar som “I don’t like to wait”, “Fired” och “Sleep on it”.

Bengtsson deltog i den preliminära omgången av Melodifestivalen 2016 med låten “Constellation Prize”, och efteråt gick han vidare direkt till tävlingens sista omgång. I mästerskapsmatchen ansågs han vara en av favoriterna men slutade sexa med 83 poäng.

I 2017 års upplaga av Melodifestivalen deltog han i den tredje etappen av tävlingen med låten “I Can’t Go On”, och han gick direkt vidare till finalen, där han till slut triumferade som vinnare av hela tävlingen med totalt 146 poäng. Han tävlade för Sveriges räkning i Eurovision Song Contest, som hölls i Ukraina, och slutade på femte plats.

Bengtsson deltog i Melodifestivalen 2020, del 1, som gick av stapeln på Saab Arena i Linköping, och han gick vidare hela vägen till finalomgången.

Robin Bengtsson [redigera | redigera wikitext] Robin Bengtsson intervjuas under Melodifestivalen 2020. Hans Robin Gustav Bengtsson är en svensk sångare och låtskrivare. Han föddes i Revesjö socken, som låg i dåvarande lvsborgs län. Bengtsson nådde en tredjeplats i talangtävlingen Idol 2008.

Stjernberg kom på 14:e plats i Eurovision Song Contest efter att ha vunnit tävlingen och förtjänat rätten att representera Sverige där. 2017 deltog Robin i Eurovision Song Contest ännu en gång, men den här gången gjorde han det i egenskap av textförfattare till det svenska bidraget “I Can’t Go On”, som i slutändan framfördes av Robin Bengtsson.