Sveriges Starkaste Familj

Sveriges Starkaste Familj |Tävlingen mellan sju svenska familjer som är aktiva inom idrotten sker under loppet av åtta avsnitt som vart och ett är en timme långa. Varje familj består av fyra medlemmar, inklusive vuxna och barn, och tävlingen äger rum i den snöiga fjäll- och sjömiljön som omger re och reskutan.

Nära sjön Resjon har familjerna satt upp tillfälliga bostäder som liknar små kojor. Paddla kanot, fullfölja en hinderbana, jogga medan du bär vikter genom tjock snö, släpa en bil med ett rep, balansera på en fot och andra liknande aktiviteter är några av tävlingens individuella och lagliga utmaningar. Programledare är André Pops och Susanna Kallur . Jarowskij är ansvarig för att producera serien.

De tre tjejerna från Vallentuna, som ligger norr om Stockholm, lyckades göra triumfen trots att det tävlande laget hade en minuts fördel.

Det var utmanande, men väldigt roligt överlag. Vår kondition och uthållighet var våra största tillgångar. Enligt Tilde var det den som vi vann till slut.

Därför visade sig varje situation där det var absolut nödvändigt att ha makt vara utmanande för de feminina tre. Att dra, dra, rulla och lyfta stora varor lämnade ofta en känsla av meningslöshet. Efter det var tuffheten och konditionen de faktorer som fick anstränga sig mer. måste fortsätta kämpa och inte ge upp.

Den mest skrämmande delen av utmaningen var när deltagarna var tvungna att hoppa i havet från en hög plattform. Teamet Josefsson upplevde bara tveksamhet vid det exakta ögonblicket.

Vi har aldrig gjort något mer vågat än att hoppa från sidan av en pool förut. Det var dock nödvändigt att möta verkligheten och göra det. Agnes säger att vi hade en stark önskan att gå ut som segrare.

Familjerna utsätts för en prövning som består av en mängd olika mentala och fysiska hinder. Paddla kanot på Lake re, balansera, vara snabbast uppför en bergssluttning, släpa ett tungt terrängfordon, en hinderbana, en dragkamp och en stenhård fjällmarsch med tung packning över berget är några exempel av de typer av utmaningar som kan vara en del av denna tävling.

Det räcker inte att bara ha snabbhet, hållbarhet och styrka. Det är möjligt att familjernas psykologi, teknik och förmåga att samarbeta kommer att bli de avgörande faktorerna. Var och en av familjerna tas bort en i taget tills det bara finns en sista, oerhört mäktig familj kvar.

Sveriges Starkaste Familj
Mamma Jenny Josefsson, 47 med döttrarna Agnes, 15, och Tilde, 17. I familjen finns även pappa Marcus och sonen Isak.

Varje familj, som består av två föräldrar och två ungdomar, är skyldiga att utföra fysiskt hårda och svåra tävlingsmoment ute i den naturliga miljön och i backarna som är täckta av snö. Ibland individuellt och ibland som grupp.

Hur som helst är samarbete och sammanhållning avgörande om du vill undvika att hamna i slagsmål eller att slutföra en utmanande hinderbana, som båda riskerar att bli eliminerad. Vädret i Fjallvarlden är ökänt för att snabbt växla, och på grund av detta har familjerna möjlighet att återhämta sig och övernatta ute i sina tält även när det blåser och är kyligt.