Ronjas mamma

Ronjas mamma |Rånarchefens hustru, Lovis, och hennes make, Mattis, hade Ronja. Ronja är deras dotter. Hon tillbringade sin barndom på Mattisburg i Mattiswald med sina föräldrar och de andra medlemmarna i hennes föräldrars tjuvar.

En dag korsar hon vägar med Birk Borkason, som råkar vara son till en motsatt rånkapten vid namn Borka och hans fru Undis. Medlemmarna i Borka gäng, även känd som Borka -rånarna, hade bosatt sig i en del av Mattisburg som avbröts från huvudstrukturen genom en blixtnedslag samma dag som Ronja och Birk föddes. Detta område har kallats Borka Citadel sedan Borka -banditerna först gjorde sitt utseende.

Ronja och Birk, som båda är elva år gamla nu, blev omedelbart goda vänner efter att ha hjälpt varandra i utmanande omständigheter (“bror och syster”). Spänningen mellan de två klanerna växer med Mattis framgångsrika fångst av Birk och Ronjas beslut att fritt överlämna sig till Borka.

Det faktum att Birk och Ronja har varit vänner bakom sina förälders rygg hela denna tid är äntligen uppstod, men detta gör ingenting annat än att båda sina föräldrar är missnöjda med situationen. Efter det bestämmer de två barnen att flytta in tillsammans och tillbringa resten av våren, sommaren och falla bort från civilisationen i en övergiven björngrotta i skogen.

Frånvaron av Mattis dotter tvingar honom äntligen att leta efter henne och övertyga henne att flytta tillbaka till Mattisburg -gården med honom. Ronja och Birk återvänder till sina föräldrar efter att ha fått försäkran om att de kan fortsätta att träffas utan att bli störda.

Ronjas mamma
Yulexcis Rodríguez

Innan detta hade paret varit orolig för hur de skulle göra det genom vintern i grottan. Efter att tjuvarna i Mattiswald attackerades av ett antal Lansquenets från Vogt, kom Mattis och Borka till slutsatsen att det skulle vara i allas bästa intresse för deras respektive gäng att arbeta tillsammans för att bekämpa detta hot.

Mattis kommer segrande från tävlingen som kommer att avgöra vem som kommer att ta ansvar för det kombinerade tjuvarnas band. Han vill att Ronja ska följa sina fotspår och också bli en rånare, men Ronja, precis som Birk, har en låg åsikt om rånarens handel och väljer att inte följa i hans fotspår. Den sista meningen i berättelsen är

Det finns också fantastiska teman som är vävda genom hela historien, inklusive i synnerhet vissa “mörka folk”, som till stor del bygger på nordiska folketro. Dessa varelser har en talang för språk, men de har inga utmärkande egenskaper och har en negativ inställning till människor. Detta skiljer dem från karaktärerna som spelar de ledande rollerna i berättelsen.

De utgör ett antal faror för vildmarken, inklusive följande: de vilda “vilda drönarna” (tidigare kända som “vildavittror” och inte relaterade till druider), som är aktiva under dagen och liknar harpier, utgör en hot mot intusande mänskliga unga unga Genom att locka dem till sina dolda bergslaror och sedan tappa dem där.

Den nattliga “grå gnome” (även känd som “grdvargar”) är korta, håriga demoner som dras för att fruktar och därefter kan samlas tillsammans i stort antal, vilket gör dem till en betydande fara. “Rumpelwichte” (tyska: “Rumpnissar”) är relativt oskyldiga små buggar som finns i tunnlar under skogen och orsakar snubbla faror till följd av deras närvaro.

Dessutom finns det en komo av de “underjordiska”, som sjunger till Ronja genom dimman i ett försök att locka henne in i deras rike, men de lyckas bara förbli dolda från synen. Astrid Lindgrens tidigare novell, “The Subterraneans”, hanterade ämnet för dessa underjordiska varelser mer detaljerat:

Little Stina Maria hade sitt första möte med enheterna i novellen “Die Schafe Auf Kapela”, som ursprungligen hade titlat “Tu Tu tu tu! ” och ingick i samlingen av noveller med titeln “Klangt Meine Lindgren.” De leder dem ner i sina underjordiska grottor och hallar, och medan hon är i sin tjänst glömmer Stina Maria allt om sitt hemland.

Lovis är en intelligent och orubblig kvinna. Inom Mattis fort ses hon som förnuftens röst och närvaron som ger fred. Hon är snäll och förnuftig, och hon fungerar som en de facto-moderfigur för alla klanmedlemmar, med det möjliga undantaget från Noddle-Pete. Hon visar regelbundet en blandning av förvirring och frustration när hon hänvisar till rånarnas höga och omogna aktiviteter.

Lovis, i motsats till hennes motsvarighet Undis, är antingen emot eller apatiska mot fejdningen. Hon har fattat det medvetna beslutet att inte engagera sig i konflikten och är i själva verket att utföra den neutrala läkarnas ställning. Hon närmar sig alla problem med lugn och upprätthåller en tuff men vänlig uppförande, med undantag för tiden då Mattis fångade Birk, när hon helt tappade kontrollen över sitt humör.

Lovis är den enda av karaktärerna, med undantag av Ronja,att behandla Birk med respekt och betrakta hans beslut och vänskap med sin dotter med respekt; Till och med Birks egna föräldrar gör inte detta. Lovis är också den enda av karaktärerna som respekterar och litar på Ronjas mognad och beslut när menfolken inte gör det.

Rating