Susanne Jonsson Familj

Susanne Jonsson Familj |Susanne Jonsson, som kastar vänsterhänt, hade några av sina tidigaste triumfer på den internationella scenen vid ungdoms-EM. Här tävlade hon 1994 i mixed eventet tillsammans med Henrik Nyqvist och 1997 tävlade hon i partävlingen tillsammans med Veronica Augustsson. Hon tävlade vid världsmästerskapen 2001, 2003 och 2004 men var inte ens i närheten av att vinna en medalj något av dessa år.

År 2000 gjorde hon och hennes tvillingsyster Carina övergången från det svenska laget Orans SK till den tyska klubben FT Preetz, som tävlade i den andra divisionen av den tyska fotbollsligan. Efter att ha tillbringat ett år på denna plats, gick hon vidare till MTV Tostedt.

Hon var en spelare för TSV Kirchrode under säsongen 2003–2004 innan hon flyttade tillbaka till Sverige året därpå. När du träffar Susanne första gången får du genast en snäll känsla av henne. Hon framstår som äkta och sättet hon talar gör mig bekväm med tanke på att jag har familj i Gallivare.

Vad sägs om hennes inställning till matlagning som imponerar och intresserar mig mest är hur hon försöker hålla saker enkla samtidigt som hon ger “tillräckligt bra” resultat.

För mig handlar matlagning om att få ut det mesta av de ingredienser och utrustning du har tillgänglig.Hon förklarar att hon gick efter intrycket av “bekvämlighetsimponerande” och tog genvägar när hon förberedde måltiden. Tvärtemot vad många andra kockar tror behöver inte allt produceras helt från grunden. Tanken att det ska finnas största möjliga avkastning för minsta möjliga ansträngning styr hennes arbete.

I en ideal värld skulle det vara underbart att skapa allt från grunden, men i den verkliga världen är det bara inte möjligt. Jag vill att köket ska vara funktionellt i vardagen och att människor verkligen ska kunna använda de recept jag tillhandahåller.

Susanne Jonsson Familj
hon växte upp hos sina morföräldrar i Norrbotten. Hennes mormor kom från den samiska familjen

Susannes arbetslinje går ut på att hon hjälper individer och familjer att organisera deras kök och matliv. En hektisk måndag vid 5-tiden gör hon sitt bästa för att ge rätter som är okomplicerade och kan tillagas för en liten summa pengar. Det måste vara enkelt och endast kräva ett fåtal komponenter.

Den bästa rekommendationen jag kan ge är en utsökt pasta som kan tillagas på cirka fem minuter platt och har mycket smak. Alla, från små barn till äldre människor, njuter av det.

Spaghettin är Susannes ultimata “go-to-rätt” och hon lämnar aldrig hemmet utan de nödvändiga komponenterna. Du behöver färsk pasta, som kan tillagas på bara tre minuter. Tillsätt sedan crème fraiche, riven vitlök och ost i blandningen. Du kan också inkludera lite hackad skinka, ruccola och körsbärstomater där.

Samtal om köket med Susanne är alltid så underbart uppiggande. Hon är en professionell kock som har båda fötterna stadigt planterade på jorden och är medveten om att köket inte bara kan vara extravagant och ta lång tid att förbereda, utan att det också är viktigt att vara realistisk och genomförbar. Hon förstår detta koncept.

Susanne menar att om man skulle dela recept på tv enbart för att göra det för sig själv, skulle det inte finnas någon anledning att göra det. När jag frågar Susanne om folk som står henne i allmänhet vågar ge henne mat skrattar hon och berättar att det är det vanligaste svaret när hon berättar att hon jobbar som kock. Hon fortsätter med att säga att det är det mest typiska påståendet när hon berättar att hon jobbar som kock.

Susanne ler när hon säger: “Det finns några galna individer som vågar.” Hon fortsätter sedan med att säga: “Jag uppskattar det så mycket, och jag är oerhört glad och uppskattande.”

Jag gick på högstadiet när jag berättade för sykonsulenten att jag ville bli kock. Han svarade med att säga: “Ja, men du har inte så dåliga betyg i alla fall.” Under den tidsperioden var det inte en karriärväg som uppmuntrades eller stöddes. Susanne konstaterar att en betydande prestigeökning har tilldelats kockyrket sedan dess.

Susanne, som nyligen avslutat sin utbildning till kock, flyttade från restaurang till restaurang för att samla erfarenhet. Hon arbetade i Frankrike på en restaurang som belönades med tre stjärnor.

Att arbeta i den miljön krävde en robust mental styrka förutom en robust fysisk konstitution. Det har historiskt sett varit utmanande att vara en kvinna som arbetar i den kulinariska branschen. När jag jobbade i restaurangkök fanns det en hel del hårda ordförråd som användes flitigt. Det har funnits en stor beslutsamhet att flytta fram sin position på området.

Susanne tyckte att det var dags att ta nästa steg i sin professionella utveckling efter att ha jobbat i köket på Sheraton Hotel i Stockholm en tid. Hon hade en önskan att gå tillbaka till sina rötter och arbeta mer med hjälp av regionala och ekologiska material. Hon gick på Ume universitet för sin utbildning i gastronomi och bestämde sig sedan för att börja handla för sig själv efter examen

Efter att Susanne gett en tv-intervju för att marknadsföra ett av hennes recept, frågade producenten om han fick informera Go’kvalls redaktion om henne. Susanne gav honom tillstånd att göra det. Provfilmningen som skulle äga rum fick ställas in eftersom ett omedelbart behov uppstod av någon som kunde kliva in som ersättare kock på programmet.

Efter att ha fått ett så stort följe bland tittarna fick Susanne snabbt en fast tjänst i Go’kvall som köksmakare. När ett matlagningsprogram sänds live och videofilmas finns det inget sätt att redigera bort eventuella misstag som kan uppstå. Susanne erkänner med ett skratt att publiken under årens lopp givetvis har bevittnat några pinsamma misstag.

Rating