Lasse Persson P4 Familj

Lasse Persson P4 Familj Marcus, som är 22 år och lider av en svår cp-skada, är Lasses son. Han tar sig runt med en permobil som han styr med huvudets rörelser, och han behöver vård 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan. Detta tyder på att han fortsätter att bo med sina föräldrar i villan de har utanför Lule.

Innan Marcus föddes hade Lasse faktiskt gett upp hoppet om att få ett eget barn. Marcus var hans första och enda barn. Han ägnade mycket tid åt att arbeta och gillade att gå på baren i Stockholm, där han bodde. Vändpunkten i hans liv kom när han återförenades med sin gymnasieflickvän Berit.

Han flyttade till Lule och det dröjde inte länge innan de fick reda på att de skulle få ett barn. Lasse var extatisk och glad över att ha blivit förälder, men eftersom Marcus hade blivit skadad fick han sätta sina förhoppningar och drömmar på väntan tills vidare. Under deras första år tillsammans krävdes den nya familjen att tillbringa 125 nätter på sjukhuset.

Vi hade haft tanken på att ha lite babylycka, ungefär på samma sätt som många andra människor har sin babylycka. Å andra sidan tror jag att Marcus kom precis i rätt tid, till rätt person och till rätt familj.

Lasse är idag chef för företaget som Marcus assistenter jobbar på. Han är ansvarig för att upprätta tidtabeller, betala löner och sköta arbetet i samband med sin sons vård. Han uppmuntrar nyblivna föräldrar till barn med funktionsnedsättningar att behålla lugnet genom processen.

Lasse Persson, mer känd under sitt artistnamn Lasse P., är en trubadur och serietecknare som kommer från Sverige. Även om han bidrog till projekt som Flygsoldat 113 Bom och Hjälpsam Jonson, är arbetet han gjorde med serien från 1980-talet det han är mest känd för.

Han slutade arbeta som serietecknare efter att han insåg hur mycket mer han tyckte om att spela musik och leva som en trubadur. Trots detta upprätthåller han sitt bidrag till tidskriften Jaktmarker och fiskevatten genom att fortsätta skriva Frid och Frojd-serien (skapad av fadern). När det kommer till tv-programvärlden kan Lasse Persson räkna med en lång lista av väletablerade samarbetspartners.

De mest kända skaparna av de populära serierna Kronblom och Agust är Ingvar Perssons son respektive Elov Perssons sonson. Agust-tecknaren Ingvar Persson skapade serien. De aktuella illustrationerna för Agust görs av hans syster Bia Melin, som råkar vara hans brors svåger också.

Dessutom är han kopplad till de två personer som föddes under kronblommans tecken, Gunnar och Jonas Persson, som båda är födda i Sverige. Det finns ett samband mellan Lasses farbror Gunnar och Jonas kusin. Lasse hade inget annat val än att lämna sitt liv i storstaden och på krogen efter ett barns födelse som drabbats av svår cerebral pares.

När hans son föddes var han helt oförberedd på allt som kunde komma i hans väg. Marcus, som är 22 år och Lasses son, skadades svårt i en cp-olycka. Han navigerar i sin miljö med hjälp av en huvudstyrd rullstol, och han behöver kontinuerlig medicinsk vård. Han bor för närvarande i fastigheten som hans föräldrar äger strax utanför Lule.

När Marcus föddes hade Lasse för länge sedan gett upp alla chanser att någonsin få egna barn. Efter en lång dag på jobbet var han en infödd stockholmare som gillade att varva ner med en drink vid det lokala vattenhålet. När han kom tillbaka i kontakt med tjejen som han var kär i på gymnasiet, Berit, tog hans liv en dramatisk vändning till det bättre.

Han åkte tillbaka till Lule med sin fru, som var på väg att föda parets första barn när som helst. Lasse var extatisk över att bli förälder, men Marcus skador satte en stopp för hans firande av nytillskottet i familjen. Under sitt första år tillsammans bodde den nya familjen på en avdelning i totalt 125 nätter.

Lasse Persson P4 Familj
Han är son till Agust-tecknaren Ingvar Persson och sonson till Elov Persson, skaparen av de populära serierna Kronblom och Agust. Hans far är Agustkonstnären Ingvar Persson. Hans syster, Bia Melin, bidrar nu även i serieserien Agust. Lasse Persson är också släkt med Gunnar och Jonas Persson, som båda är serietecknare för tidningen Kronblom.

– Var inte rädd. Livet går vidare. Och oavsett hur många barn du har, njut av rollen som förälder. Det finns några fantastiska böcker där ute för pappor att läsa, men det är svårt att säga om de är rätt för dig eller ditt barn.

Lasse Persson har en historia av att arbeta för P4 Stockholm, där han var reporter. Han började jobba för P4 Extra som flygande reporter för runt ett år sedan. Lyssnarna är vana vid att följa honom runt i Sverige; men de senaste dagarna har han varit i Polen, nära gränsen till Ukraina, där han stött på människor som gömt sig. Normalt sett är lyssnarna vana vid att följa honom runt i Sverige.

Han hävdar att ett betydande antal av de personer han har pratat med är barn, av vilka många är för unga för att förstå vad som pågår.

Det är ganska olyckliga slut. Jag pratade med en hona som var planerad att gå ombord på en buss till Sverige vid tolvtiden på morgonen igår. Upplevelsen av how hon gick ombord på en buss till en plats som hon visste ingenting om kommer att vara med henne för resten av hennes liv. Det här är en resa som hon alltid kommer att minnas. Enligt Lasse Persson kunde hon inte förstå orsakerna till att hon och hennes mamma var skyldiga att lämna sitt hem.