Alexandra Pascalidou Familj

Alexandra Pascalidou Familj |Pascalidou tog över hennes tjänst som programledare för det mångkulturella TV-programmet Mosaic i Sveriges TV 1995. (SVT). Pascalidou var programledare för lördagsprogrammet Som säger i SVT-tv mellan åren 2000 och 2001.

Programmet fokuserade på frågor som rör språk och litteratur. Undersökande journalistik var i fokus för hennes arbete som producent och reporter för showen Striptease, som hon arbetade med vid den tiden.

I mitten av 1990-talet var hon en framstående figur i den svenska delen av antirasismkampanjen Alla olika, alla lika, som drivs av Europarådet. I Sverige var kampanjen även känd under arbetsnamnet Youth Against Racism (UMR). Andra framstående personligheter i kampanjen var Michael Alonzo, Great Dane Doggelito och Cissi Elwin.

Efter att ha arbetat som programledare för SVT:s bevakning av OS i Aten 2004 flyttade Pascalidou till Grekland och stannade där de kommande två åren. Under denna tid var hon programledare på tv;

Hon stod bland annat värd för fredagskvällens underhållning på ERT, där hon fick möjlighet att intervjua uppmärksammade personer som Diego Maradona, Roberto Cavalli, Isabel Allende och Roger Moore. Dessutom var hon värd för det sista avsnittet av Melodifestivalen 2005 tillsammans med Shan Atci.

I januari 2007 anställdes Pascalidou som en av de fem programledarna för TV4:s Forkvall. Men alla dessa moderatorer ersattes så småningom med nya. Hon har varit programledare i TV4:s PokerMiljonen och medverkat i SVT:s På flykt med bland annat Kjell Lonn och Uppesittarkvall med Anders Lundin. PokerMiljonen visades i TV4. Hon är en av programledarna som förekommer flitigt i samhällsdebattprogrammet Ring P1, som sänds i Sveriges Radio.

Hon var ansvarig för lottningen av Eurovision 2016-semifinalerna, som ägde rum i Stockholm den 25 januari.

Under 2017 gav UD Pascalidou i uppdrag att genomföra fem intervjuer för UD-podden. Hon fick betalt av utrikesdepartementet. Rebecca Weidmo Uvell attackerade utrikesdepartementet och ifrågasatte det journalistiska värdet av artikeln, särskilt för den avslutande intervjun där utrikesminister Margot Wallström intervjuades av en person som hade betalat hennes egen byrå för att göra intervjun.

Alexandra Pascalidous önskan att fly från förortens fattigdom och gränser blev en drivkraft i hennes liv, ändå skulle hon aldrig glömma sina rötter eller den uppväxt hon fick i Rinkebytrakten. I dag ser hon sig själv som en klassresenär och uppväxten hon gav sin dotter Melina, som nu är 13 år, är väldigt annorlunda än den hon haft själv. Något sådant här oroar Alexandra.

Varje ensam förälder har för avsikt att ge sina barn den största lyckan och framgången i livet. Bästa möjliga miljö, bästa möjliga skolor… Samtidigt hoppas du att de kommer att växa till ödmjuka, stödjande och grundade personligheter. Vem förstår egentligen hur det är att vara hjälplös och utan resurser?

Att uppfostra ett barn i en annan social klass än föräldrarna kan vara känslomässigt utmanande. De förstår inte vad det innebär att få sitt första jobb vid tio års ålder. Hur ska de få reda på det? Alexandra har en fråga till sig själv.

Alexandra Pascalidou Familj
Melina Lindskog Pascalidou , Michael Alonzo , Johan Lindskog

Alexandras föräldrar skilde sig så småningom, vilket stod i motsats till de flesta andra grekiska familjer i Rinkeby där fäderna tillbringade större delen av sin tid med att uppfostra sina barn där. Efter att deras förhållande tog slut gjorde Hrisula en karriär som förskollärare och tog även sitt körkort. Då var hon 40 år gammal.

Jag ville förverkliga alla mina ambitioner. Hon tror att hon alltid har velat utveckla sin egen känsla av autonomi.

Hrisula var alltid uppe tidigt och på språng hela dagen, egenskaper som Alexandra har tagit till sig i sitt eget liv. Enligt Alexandra minns hon inte att hennes mamma någonsin vilat, suttit i soffan eller kurat ihop sig i fåtöljen med en bok. Hrisula var alltid i rörelse.

Eftersom min far var en mystisk figur under hela min barndom och sällan var i närheten, kunde jag ärva många saker. Jag har mycket självkontroll och beslutsamhet. Jag har utvecklat samma pedantiska tendenser. Enligt Alexandra har hon uppnått samma grad av självständighet och fortsätter:

Eftersom jag observerade en mamma som inte hade någon att lita på, hade jag också upplevelsen av att tro att det inte fanns någon jag kunde lita på. Jag är ansvarig för att göra saker ensam. Vilket är ytterligare en anledning till att vara riktigt deprimerad.

Dessutom fördes känslan av autonomi i arv genom flera generationer. En kvinna som inte tog något för givet var också Alexandras mormor, och förresten

Förlängning, Hrisulas mamma. Denna kvinna, som hade dödat två barn i både andra världskriget och det grekiska inbördeskriget och levde under mycket svåra levnadsförhållanden i sin hemby, var Alexandra. Det enda sättet att säkerställa din överlevnad var att bara lita på dig själv.

Trots att, som Alexandra uttrycker det, “under ytan är vi alla väldigt, väldigt känsliga”, erkänner hon att hon har samma uthållighet som de andra starka kvinnorna som diskuteras i den här diskussionen.

Rating