Bengt Palmers Familj

Bengt Palmers Familj |Palmers tillbringade sin barndom på Blsut, som ligger i södra Stockholm. Han gick i skolan på Sodra Latin. Efter att ha tagit sitt diplom 1966 arbetade han som gatumusiker runt om i USA. Dessutom tjänstgjorde han i egenskap av handledare under produktionen av Vilgot Sjomans Nyfiken-filmer.

Efter att ha segrat i en talangtävling när han fortfarande var i tonåren började Bengt Palmers en karriär som sångerska på Sveriges Radio. Därefter arbetade han på ungdomsredaktionen på radiostationen, där han bland annat var intervjuare.

När han bara var tjugo år gammal erbjöds han ett jobb som producent på skivbolaget Olga. Eleanor Bodel var den första artisten han arbetade med på det bolaget, och han var ansvarig för att producera ett antal hits åt henne.

Efter det gick han med i EMI. Han skapade låtar för sångare som Lalla Hansson och Landslaget , Bjorn Skifs, Malta, Blåblus , Sven-Bertil Taube och Harpo . Bengt Palmers var ansvarig för att producera ett antal framgångsrika låtar för Björn Skifs, inklusive “Harligt härligt, men farligt farligt”, “In the dark with you” och “Fngad I en drom”, bland andra. Skifs vann både 1978 och 1981 års upplaga av den svenska Melodifestivalen.

Under sina försök att etablera sig professionellt i USA i slutet av 1970-talet gick han under namnet Ben GT Palmers, som hade en mer engelsk klang.

Palmers har suttit som ledamot i domarpanelen för talangtävlingarna Aim for the Stars på TV4 och Fame Factory på TV3, som båda visas på TV3.

På Nojesteatern i Malmö den 23 oktober 2015 gjorde musikalen Sallskapsresan för första gången debut. Musikalen får nypremiär på Chinateatern i Stockholm hösten 2016. Palmers och Jakob Skarin har komponerat musik, scenmanus och texter till musikalen, som är baserad på filmen som Lasse Berg skapade 1980. Dessa verk inkluderar de välkända melodierna som användes i filmen.

Efter att ha kommit fram till att tillgång till musikinstrument skulle vara fördelaktigt för mitt låtskrivande, köpte jag så småningom en gitarr när jag var 10 eller 11 år gammal. Deltog i gitarrklassen som ABF erbjuder, under den tiden släpade jag runt och uppträdde på det där enorma fodralet.

Bengt var helt fascinerad av möjligheten att skriva text och musik till sig själv och när han så småningom deltog i en sångtävling och vann den på Norra Real satte det mersmak. Bob Dylan och The Beatles upptäcktes, och Bengt var helt fascinerad av möjligheten att göra det.

Jag tog examen från gymnasiet 1966 och tillbringade sedan en tid som sjöman, uppträdde som gatumusiker i USA och arbetade som studsare vid filmuppsättningar under sommarlovet under mina junior- och seniorår. Det var en helt fantastisk upplevelse när jag sedan blev ombedd att sjunga mina egna sånger i radioprogrammen “Hejtan” och “Horru”. På den tiden blev jag ombedd att framföra tre nya låtar varje vecka.

Bengt Palmers Familj
mer information uppdaterar snart om Bengt Palmers Familj

Sveriges Radios ungdomsredaktör gav honom i uppdrag att göra intervjuer med flera band, däribland Bee Gees. Senare, vid 19 års ålder, började han arbeta som producent för radioprogrammet “Midnight Hour”, med ansvar för att bestämma vilken musik som ska sändas.

Jag var helt omedveten om den makt jag hade.Bengt producerade och arrangerade tio topp-1-hits under sin tid på Olga, bland annat “Da doo ron ron” med Claes Dieden och “Envägsbiljett” med Eleanor Bodel. Efter det började han arbeta för det stora skivbolaget EMI. Den bortgångne hitmakaren ke Gerhard frågade Bengt om han ville bli skivproducent i sitt bolag.

Efter att han kom hem ställdes den på en hylla, där den låg kvar i två år framöver, tills Björn Skifs en dag ifrågasatte om Palmers hade några bra låtar som de kunde rekommendera för en turné. Eftersom de två hade börjat arbeta tillsammans tidigare var de redan bekanta med varandra och hade byggt upp en stark relation.

Palmers snubblade in på skivan efter att ha kommit ihåg låten han hade hört i London och bestämde sig för att leta efter den.

Den bearbetades av Björn Skifs och hans band Blue Blues, och blev så småningom en del av deras repertoar. Följande gång de sågs hade Skifs inget annat än härliga saker att säga om Hooked on a feeling.

Palmers skrattar åt minnet när han minns vad den andra personen hade sagt. “Han sa, vi måste fånga den här eftersom publiken blir helt vild när vi spelar den”, minns Palmers.

De gick in i studion och Palmers hävdar att det var en av de mest enkla inspelningssessioner han någonsin har deltagit i. Eftersom bandet redan hade utarbetat arrangemanget var hans ansvar begränsat till att se till att det spelades in korrekt och att det lät tillfredsställande.

Dessutom var Palmers framgångsrika i doiAllt de satte sig för att göra, lyfte fram olika aspekter av låten på ett sätt som var helt olikt hur King hade gjort det. Det är svårt att inse att inspelningen gjordes för nästan ett halvt sekel sedan.