Kim Moberg Mamma

Kim Moberg Mamma Kim Mikaela Moberg är en svensk travkusk och galoppjockey. Hon föddes den 6 juli 1996 i Sundsvall. Hon är legitimerad i Solvalla och hjälper sin pappa, Svante Bth, att driva stallet där han tränar hästar. Tidigare tävlade hon i montagelopp men nu tävlar hon bara i sulkylopp.

Hennes körstil i lopp har jämförts med rjan Kihlströms, en annan potentiell stjärna i sporten, och hon anses allmänt vara ett av de största namnen att titta på i sporten i framtiden

Hon tävlade i sitt första V75-lopp 2016 med hästen Mellby Caddy på Sundbyholms tävlingsbana, och paret vann, vilket gav henne Nordinstipendiet året därpå. Cirka 1,4 miljoner danska kronor kom i hennes ägo 2017, upp från nästan en miljon från 2016. Med hästen Tricia tävlade hon även i Diamantstoet, där paret placerade sig på fjärde plats. Hennes största seger hittills inträffade den 13 januari 2018, när hon red Global Unlimited till seger i ett klass II-försök på Jägersro.

2020 tilldelades Moberg, Dwight Pieters och Victor Rosleff Stig H-stipendiet.2021 tog Moberg en jockeylicens och började tävla i galopplopp De välkomnade en liten flicka den 8 mars 2022, och hon är uppkallad efter Julian McLaren.

Efter ytterligare ett års äktenskap har paret bestämt sig för att bilda familj.Det är tufft att göra sig redo för föräldraskap, men Kim Moberg tror att hon är det.

Allt har gått i en rasande takt, men det har gått smidigt hittills. De är båda psykade, och det borde vara fantastiskt. Av vad jag har läst verkar det som att i synnerhet nybörjare aldrig kan förberedas tillräckligt. 25-åringen som väntar barn säger att hon och hennes partner är “säkra” på att de vill tillbringa resten av livet tillsammans.

Jag känner likadant som alltid, med undantaget att jag gradvis expanderar i storlek. Även om jag mådde sämre i början så är det att vänta med tanke på att jag också hade ett stort behov av att få i mig stora mängder salt lakrits. Det kommer i början av mars och vi fick precis reda på de goda nyheterna att det kommer att bli en tjej.

Vi köpte ett hus i Upplands Väsby, en förort till Stockholm, förra sommaren, och vi kunde inte vara lyckligare. Beslutet att flytta i november togs eftersom det verkade vara den perfekta tiden att göra det.

Kim Moberg Mamma
dotter till en klassisk pianistmamma av Alaskan Native Tlingit härkomst

Julian McLaren, Kim Mobergs make och pappa som också är specialist på Kanal 75:s travsändningar, har diskuterat deras första möte i en tidigare intervju.

Vi två kan ha stött på varandra av misstag. Han agerade som vår “vingman” eller betrodda förtrogna. Han sa att jag skulle prata med Kim, en fantastisk ung dam han kände. Han sa till SportExpress: “Jag tänkte att det inte skulle skada att skriva”, förklarade han att han och Simon hade pratat kort innan Simons efterföljande kontakt.

Någon gång, när hon är mogen nog, hoppas Kim Moberg på att göra karriär som konditionstränare.

Jag vill inte dyka i blint, så jag ser till att jag är väl förberedd och har stöd från mina nära och kära innan jag gör det. Därför hoppas jag att allt går smidigt. Folk kommer automatiskt att anta “du har en pappa och du får stöd”, men jag bygger mitt eget namn åt mig själv.

Jag letar efter fans som tror på mig som tränare. Jag skulle vara intresserad av att delta om du hittade investerare som var villiga att lägga pengar på det och det gick smidigt i längden. Å andra sidan vill jag hellre att det inte finns någon rörelse alls än en misslyckad. Hur utmanande det än är oroar jag mig för att vissa individer rusar in innan de är redo.

Hennes och Julians framtid kan innebära att driva ett företag som sysslar med trav och galopphästar.

Vi har haft flera diskussioner om ämnet. Vi har fantiserat lite om hur det skulle kunna gå om man hade oändligt med både pengar och hästägare. Möjligheten att göra det skulle ha förbättrat upplevelsen avsevärt.

Att ha platser att träna på hade varit fantastiskt. Medan jag föredrar att vara passagerare är han chaufför. Det är ömsesidigt överens om att båda våra träds grenar är fantastiska. Det är fantastiskt att ha någon utanför dina tankar och idéer. Och om det inte händer, ja, vi hade åtminstone en bra dröm.

Rating