Simon Pettersson Vikt

Simon Pettersson Vikt image 3 Friidrott

Simon Pettersson Vikt |Simon Pettersson är en svensk friidrottare som tävlar i diskuskast. Han föddes den 3 januari 1994, och hans specialitet är evenemanget. Vid världsmästerskapen 2017 slutade han på elfte plats i finalen, medan han vid EM 2018 slutade på fjärde plats i finalen. Båda dessa tävlingar var för hans land.

Hans bästa prestation i denna tävling är en distans på 70,42 meter, som han uppnådde i Norrköping, Sverige, i augusti 2022, under det svenska mästerskapet. Han tog även hem guldmedaljen i denna tävling.Han började sin atletiska karriär genom att delta i tävlingar för tiokamp.

Den väg som Simon har varit på kan bara leda i en riktningPå själva skalan såväl som i resultatlistorna.Ja, jag har gått upp fem kilo för den här säsongen och min nuvarande vikt är mellan 116 och 117. Resan har varit lång, men slutmålet är att väga mer än 120 kilo.

Men jag har inget annat val än att acceptera det som normalt. Jag kämpar för att gå upp i vikt och är inte en särskilt glupsk ätare till att börja med. Jag måste anstränga mig mycket för att konsumera de 5000 till 6000 kalorier som jag behöver varje dag.

De två är helt tysta när Simon Pettersson står bredvid sin pappa. Pappan verkar prata mer och mer på sistone. Är fylld av mycket spänning. 2013 är våren och vinterns år. Både Simon Petterssons far och son har rest till Växjö i ett försök att övertala Simons diskuscoach, Vésteinn Hafsteinsson, att ta honom som mentor.

Simon Pettersson Vikt image 2

Pettersson tävlade vid olympiska sommarspelen 2020 och vann silvermedalj med ett kast på 67,39 meterJag var den enda personen där, och den enda jag såg var en man som var smal som en tändsticka och som inte sa någonting. Det var egentligen hans pappa, Per-Erik, som var den som förde samtalet.

Jag fick intrycket att det här bara är en av de många som dyker upp och sedan försvinner efter en period på sex månader. Samtidigt hade jag inga fler platser tillgängliga i min träningsgrupp, men jag sa till honom att han kunde sätta sig bakom ratten under en provperiod på några månader. På sex år har han samlat på sig 30 kilo muskler och är nu en kastare av världsklass.

Simon Pettersson har under alla dessa år arbetat med samma tålamod och har stadigt tagit sig närmare och närmare världens topp. Redan 2018 har han slagit två av sina egna personliga rekord, varav det senaste noterades på 67,10 meter den 21 juni i Helsingborg. Trots detta är han en av de minsta diskuskastarna i världen och är långt ifrån Daniel Stahl, som är 202 centimeter lång och väger 150 kilo.

Han ägnar dock sitt liv åt diskuskastning och har till och med en lägenhet hemma hos tränaren Vesteinn i Växjö, som ligger ovanför garaget.

Simon Pettersson Vikt
105 KG

Simon Pettersson Vikt image 1

Bortsett från det tillbringade han sin barndom i Sixarby, som ligger i norra delen av Uppland och är så litet att det borde vara tacksamt att bli utnämnd till by.

Ja, här finns någonstans mellan fem och sex stugor. Simon hävdar att det inte finns någon ytterligare expansion möjlig. Han började sin karriär som idrottsman i den närliggande staden Orbyhus, och klubbens entusiasm var en viktig faktor i hans beslut att ägna sin tid och energi åt friidrotten.

Ja, i just den omständigheten stod valet mellan golf och friidrott. När jag var i tonåren tillbringade jag mycket tid på den platsen och spelade golf.

Han utvecklades till en allroundspelare och tog en bronsmedalj i ungdomstävlingen kortbane.

Det är dock svårt att föreställa sig att han hoppar 6,82 fot i längdhopp och 4,26 fot i stavhopp idag.Men som diskuskastare använder han sin explosivitet, och målet är att en dag kasta den i 70 meter, vilket anses vara fantasigränsen.Absolut, så är fallet. Jag tror att det antalet är drömgränsen för ett stort antal diskuskastare.

Simon Pettersson Vikt image 0
Rating