Torsten Jansson Förmögenhet

Torsten Jansson Förmögenhet |Ulf Torsten Jansson, född den 16 september 1962 i Svarteborgs församling i Munkedal, är grundare av New Wave Group AB och huvudägare av företaget.

Torsten JanssonUnder sista året på gymnasiet gick Torsten Jansson in på ett tvåårigt samhällskunskapsprogram.

Jansson startade sin t-shirtaffär i källaren i sitt hem i Dingle, där han växte upp. Idag verkar det på en global skala. Sedan år 2005 är Glasbruken Orrefors Kosta Boda (OKB) en aktiv medlem i New Wave Group.

År 2011 tilldelades Torsten Jansson Näringslivsmedaljen av Kungliga Patriotiska Sällskapet som ett erkännande för hans enastående entreprenöriella insatser, som bidragit till näringslivets tillväxt i Sverige.

Ansson har tidigare sagt att en annan Ferrari-relaterad berättelse var “det värsta misstaget i hans liv.”I en intervju med Dagens PS som ägde rum 2017 konstaterade han att hans största misstag var att sälja två klassiska Ferraris, en F50 och en Enzo, fem år tidigare, 2012.

Detta skulle sätta år 2012 i kontexten för samtalet. Han hävdar att han var tvungen att sälja dem eftersom de var otillräckligt rymliga för en familj och som ett resultat av det använde han dem nästan aldrig.

– Jag sålde bilarna styckvis för en miljon mer än jag betalade för dem, men sedan jag blev av med dem har värdet både fyrdubblats och tredubblats, så han hävdar att det var hans livs största misstag.

Han tror att med tanke på hur mycket deras värde har skjutit i höjden, skulle det ha varit i familjens bästa intresse att ha hållit bilarna i garaget där de hade förvarats.

Torsten Jansson är gift med Ulrica Messing sedan september 2009 och är pappa till fyra barnMen Torsten gick sin egen väg. Och han knöt givande affärsrelationer med landsbygdens olika idrottsorganisationer.Eftersom verksamheten gick så bra var han tvungen att anställa ytterligare partners.

Torsten Jansson Förmögenhet
Det finns ingen information kommer att uppdateras snart

“Men sedan utvecklades företaget ännu snabbare än tidigare och eftersom jag då var helt pank bestämde jag mig för att sälja min del. Det var ett misstag”, konstaterar Torsten Jansson, som dock fick möjligheten några år senare. 1991, för att köpa tillbaka företaget han grundade.

Dessförinnan hade han lidit en total förlust av det kapital som han tagit ut ur bolaget i form av aktier när det såldes. Värdet på aktieinnehavet gick upp i rök i den dåvarande bankkrisen, som började 1990, så när han fick en ny chans att börja om var situationen minst sagt svår.

“Jag hade förlorat sex-sju års arbetskraft”, säger den store entreprenören, som senare utsattes för ytterligare prövningar i finanskrisen, som började 2007/08 och inte avtog förrän 2010. Krisen slutade inte förrän 2010.

”Det var tufft på många sätt”, minns Torsten Jansson och tänker inte bara på situationen för New Wave Group utan också hur affärspressen skriver om honom ändrade karaktär.

Före krisen fick han I stort sett bara lovord och hyllningar I spalterna.Men sedan vände det 180 grader. Fast jag hade nog fått lite val mycket ofortjant bra kritik innan, så det jamnade ut sig”, skrattar Torsten Jansson.

Rating