Kvinna Död Södermalm

Kvinna Dod Sodermalm image 3 dod

Kvinna Död Södermalm

Kvinna Död Södermalm |På torsdagsmorgonen upptäcktes en kvinna som var i 35-årsåldern vid en byggarbetsplats på Södermalm i ett kritiskt tillstånd med flera skador.

Hon dukade av för sina sår en kort tid senare och myndigheterna inledde omedelbart en utredning om möjligheten att hon hade blivit mördad.

Förhållandena på platsen antydde att en våldtäkt kan ha inträffat, därför utredde polisen händelsen även under denna vinkel.

Eftersom vi har skäl att tro att någon var ansvarig för hennes död, genomförs den aktuella utredningen som om det vore ett mord. Ola Osterling, presstalesperson vid Stockholmspolisen, uppgav på tisdagen att den initiala misstanken om att kvinnan blivit våldtagen var ogrundad.

Polisen har i tisdags inte kunnat gripa någon misstänkt för att ha utfört mordet och därför vädjar man till allmänheten om hjälp.

Kvinna Dod Sodermalm image 2

Vi är mycket noga med att ta emot iakttagelser från onsdag eftermiddag tills hon hittades på torsdagsmorgonen, och då skulle vi vara mycket tacksamma om du kunde kontakta polisen på 11414, säger Per Fahlström, presstalesperson på polisavdelningen. – Om du har någon information från onsdag eftermiddag fram till att hon hittades på torsdagsmorgonen får du gärna höra av dig.

Det fanns indikationer på att kvinnan försökte skydda sig från våldet, vilket spelades in av vittnen som var närvarande på platsen. Indikationer på detta hittades i form av obehagliga skador.

Det finns i nuläget inget som tyder på att kvinnan hade någon form av relation till byggnadsplatsen som ligger mellan Tantolunden och Sodra station.

I lördags var det en anmälan om en våldtäkt och misshandel som skett på Södermalm i Stockholm.

En kvinna gick fram och berättade att hon blivit våldtagen intill en hundkoja vid Medborgarplatsen, som ligger en kilometer från platsen där den svårt skadade kvinnan upptäcktes på torsdagsmorgonen.

Hittills är det enda som har fått myndigheterna att göra kopplingen mellan händelserna brottsplatsernas närhet. Det finns för närvarande ingen annan väg som kan tas för att koppla ihop de två.

Kvinna Död Södermalm image 1

När det gäller den andra händelsen (misshandeln och våldtäkten som inträffade på Medborgarplatsen, reds. anm.) säger Fahlstrom att det är standardprocedur att undersöka möjligheten av ett samband mellan incidenter av denna karaktär som inträffar inom kort tid och i nära anslutning till varandra geografiskt.

Kvinna Död Södermalm

Myndigheterna letar just nu efter de ansvariga för brottet, men ingen har ännu gripits.

Följande är en kommentar från byggchefen i Tantolunden, där kroppen av kvinnan upptäcktes:

Jag är ledsen att säga att jag inte har några kommentarer angående händelsen. Jag skulle kunna be dig ta kontakt med polisens presstjänst.

Kvinna Död Södermalm

Kvinna Död Södermalm

Kvinna Dod Sodermalm image 0
Rating