Owe Thörnqvist Död

Owe Thörnqvist Död |Med “Rumba I Engelska parken” och “Josefsson” gjorde Owe Thörnqvist sin musikaliska debut 1953. Han har varit engagerad i svensk musik i mer än 60 år.

Han var en av pionjärerna inom svensk rock på 1950-talet. Låten “Diverse julboogie” släpptes 1955, långt innan artister som Elvis Presley och Bill Haley tog sig in i USA. Boken “Rotmosrock” av Thörnqvist var den första svenska författare som använde termen “rock” i en boktitel.

“Titta titta” och “Anders och Brita” båda av Ulla-Bella Fridh och inspelade av Metronome Records, var klassiker som sålde över 100 000 exemplar, enligt boken “The Legendary Years – Metronome Records”, utgiven av Premium Publishing.

Povel Ramels och Owe Thörnqvists stilar har konvergerat på grund av den senares hyllning till den förres omfattande musikaliska bakgrund och långa diskografi; Ramel hävdar[6] att han och Thörnqvist var de första som introducerade calypsomusik till Sverige.

Händelsen i Plsboda Folkpark 1965, där Thörnqvist kastade ut en berusad man från föreställningen, kostade Owe Thörnqvist hans jobb i media och hans rykte i parken. Thörnqvist emigrerade till Spanien, där han bodde i många år, och återvände till Sverige.

Efter sitt återkomst på 1970-talet uppträdde Thörnqvist på Bacchi Wapen 1976 och “Blommor & Eternaller” 1979 (han varade lika många år).

Han har återvänt till scenen flera gånger sedan dess, inklusive ett 30-årsjubileum 1985, en 12-LP-box 1990 och en ny CD- och konsertturné 2005 och 2009, då en Jubileumsbox med totalt 12 CD-skivor och en DVD-skiva släpptes.

Den 80-årige Thörnqvist uppträdde med Mr Boogieman på Scalateatern i Stockholm 2009 som en del av en avskedshyllning till sin långa karriär på Scalateatern — tack och hejdå.

Owe Thörnqvist Död

Owe Thörnqvist deltog i Melodifestivalen 2017 med låten Boogieman Blues, och han var den äldsta konkurrenten någonsin. Han tog sig själv till finalen efter att ha förlorat i den tredje omgången av eliminering.

Efter ett par svåra år återvände artisten till scenen. När Owe Thörnqvist kom in på Systembolaget 2012 var det ingen som märkte det. Det var en flaska som hade spillts på golvet och golvet hade precis blivit moppat, så det var fortfarande fuktigt.

När jag gick baklänges och sparkade som Zlatan, sa Owe Thörnqvist, fördes jag med ambulans till S:t Görans sjukhus i Stockholm. – Det var glasigt, jag kände mig som Bambi på hal is, sa Owe Thörnqvist.

Till slut var artisten tvungen att ställa in många föreställningar på grund av diskussioner om att sätta en axelprotes.

Systembolaget stämdes för personskadeersättning av Owe. Parterna hade träffat en förlikning 2015 och domen meddelades samma år.

Owe Thörnqvist Död

Owe Thörnqvist Död