Fredrik virtanen fru

Fredrik virtanen fru

Fredrik virtanen fru |Efter hashtaggen Me Toos viralitet rapporterade svenska medier om anklagelser om Virtanens sexuella övergrepp och sexuella trakasserier i oktober 2017.

Cissi Wallin, en av kvinnorna som anklagade Virtanen, åtalades 2019 för grovt förtal av Åklagarmyndigheten i Stockholm.

Hon dömdes till villkorlig dom och dömdes att ersätta Virtanen för skadestånd på sammanlagt 90 000 kronor. Wallin uppgav att hon kommer att överklaga straffet.

Virtanen skrev den svenska och norska boken Utan nd (No Mercy) om kontroversiell journalistik under svenska Me Too-rörelsen, som nu har översatts till engelska.

2020 förvärvade och publicerade Aftonbladet ett stycke av Virtanen; Karin Pettersson, Aftonbladets kulturchef, uppgav att hon inte trodde på att bli avstängd från sin karriär på grund av sin politiska övertygelse.

Jenny Nordberg, en svensk-amerikansk journalist, skrev en djupgående artikel för The New York Times 2022, där hon beskrev det svenska rättssystemets inställning till förtal och konsekvenserna för kvinnor som uttalar sig mot sexuella övergrepp:

“Till skillnad från i USA, där sanningen vanligen anses vara ett absolut försvar i ärekränkningsförfaranden, har svensk lag en tvåstegsstrategi för att försvara sig mot ärekränkning.

Detta är en intressant sak tills. Beröringsskräcket som en public shaming innebär är inte lätt att ha i åtanke. En liten, sjaskig och ångestfylld media- och politisk värld finns i Stockholm.

Var och en av dem känner till var och en av valdesidan eller omdirigeras för att bli själva spedas av högafflarna på internet.

Fredrik virtanen fru

I och med detta har svenska bokförlag uppgett att de skulle ge ut boken oavsett om den är kontroversiell eller inte.

Som ett resultat är jag överlycklig över att få mitt arbete publicerat på Gloria forlag i Oslo, i både norska och svenska språkutgåvor, samt i Norge och Sverige. På grund av den stigande arbetslösheten i Norge vill Gloria bidra till att göra landets officiella möte till en plats där alla kan känna sig välkomna.

Fredrik virtanen fru

Fredrik virtanen fru

Rating